ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video! Pentru ce au votat Igor Dodon, uniunea vamală și „apropierea” de Rusia? Priviți date, fapte și situația românilor basarabeni plecați la muncă în Rusia

Video! Pentru ce au votat Igor Dodon, uniunea vamală și „apropierea” de Rusia? Priviți date, fapte și situația românilor basarabeni plecați la muncă în Rusia

rusia-rep-moldova2

În materialul video de mai jos, un român basarabean aflat la muncă în Rusia, a filmat în luna decembrie 2015, condițiile de viață și trai pe care trebuie să le îndure cetățenii R. Moldova veniți să căștige o pâine un pic mai bună decât cea pe care o câștigau în țara lor. De multe ori s-a „întâmplat” ca cei angajați să nu își primească suma de bani pentru care au muncit cu foarte multă trudă și chiar mai mult, unii dintre cei care iși reclamau patronii sau au avut curajul să iși ceară drepturile, au sfârșit prin a fi întorși înapoi în R. Moldova între patru scânduri, fără bani și fără explicații oficiale pentru rudele celui decedat.

Aceasta este realitatea Uniunii Vamale mult trâmbițate de Igor Dodon. O realitate „CÂINEASCĂ” – cum s-a exprimat una dintre mamele basarbene care și-a pierdut fiul, nu în vreun război, ci …la muncă la Moscova! Numărul acestor cazuri au crescut alarmant de mult. Cu toate acestea nimeni nu caută să ia nici o măsura în statul RM – Ribbentrop Molotov.

Video:Vedeti viața cetățenilor RM care vin la muncă în Rusia și se întorc de multe ori în sicrie!

Ce se întâmplă când cetățenii Republicii Moldova își cer în mod firesc drepturile salariale pe care nu le-au primit de mai multe luni? Câteva extrase din presă.
De cele mai multe ori aceștia dispar pur și simplu. Sunt descoperite mai târziu cadavrele acestora. Poliția din Moscova nu a furnizeazat vreodată nici o explicație plauzibilă pentru rudele celui decedat. Întotdeauna nu există nimic care să probeze că motivul uciderii victimei ar avea legătură cu motivul de mai sus.

Astfel, în ultimii ani, câteva sute de cetățeni din Republica Moldova au murit în condiții suspecte în Moscova capitala Federației Ruse.

Tinerii basarabeni, plecați la muncă la Moscova, s-au întors acasă în sicriu, iar trupurile lor poartă urme clare de violență.

Câteva cazuri mai vechi și mai recente

Sătenii din localitatea Vasieni, din raionul Telenești, au condus pe ultimul drum pe unul dintre tinerii morți la Moscova. „Pe al nostru, pe Alexei, de 29 de ani, l-au pălit în tâmplă, l-au ucis în tren. Nici nu mi-am închipuit că sunt oameni așa de câinoși. Nu mai pot de durere. Mai am la Moscova un fecior și o fată. Le-am scris să vină acasă. Dar… sărăcia ne mână în Rusia”, ne-au povestit Lidia și Alexei Ciobanu, părinții bărbatului ucis. Un alt localnic ne-a povestit că, „de ani în șir, moldovenii sunt trimiși morți acasă de la ruși, dar nu ia nimeni nici o măsura. Mulți de-ai noștri mor răpuși acolo. Mai an, cinci de-ai noștri care i-au cerut banii patronului rus au fost urcați într-un vagon și arși de vii acolo. Acum, băiatul meu merge de trei ani la Moscova, a venit acum acasă și mi-a povestit grozăviile de pe acolo. Mor moldovenii noștri uciși pe capete. Le dau în cap, le iau banii și-i aruncă în pădurile din jurul Moscovei. În fiecare primăvară, polițiștii lor adună morții noștri de acolo. Noi ce să facem? Băiatului meu îi e și frică să mai plece. Murim pentru 500-600 de dolari pe lună. Numai săptămâna asta au fost trimiși morți acasă doi din Verejeni, doi din Izvoraș, unul din Leușeni, unul din Vasieni și doi din Mandreiti, toți din același raion, Telenesti.”

La 25 septembrie, chiar de ziua lui, tot la Moscova a fost ucis și Sergiu Novokosenov, de 25 de ani. „A fost găsit pe linia ferată. Avea multe găuri în cap și în spate, n-avea un picior și nici o mână. Fusese mutilat. Părinții lui, din Telenesti, l-au înmormântat nu demult, când l-au trimis rușii în sicriu”, ne-a declarat Olga Gherman, primar al unuia dintre satele din raionul Telenești. Un alt localnic din Verejeni,

Ion Gorea, 43 de ani, a fost aruncat din tren după ce a fost jefuit. Alți doi tineri moldoveni au murit într-un accident rutier ciudat. Cică trupurile lor ar fi stat cinci ore pe o șosea din Moscova. Doar familiile lor au încercat să afle ce s-a întâmplat.
Surse autorizate ne-au declarat că, tot în ultima lună, 17 basarabeni din Orhei ar fi fost trimiși acasă, în sicrie, de la Moscova.
Primele informații despre aceste cazuri au fost furnizate de Victor Cotlău, membru al Uniunii Participanților la Conflictul Militar (1991-1992) din Republica Moldova.

Mereu MISTERE DE NEDEZLEGAT.
Curios lucru este că actele medico-legale care însoțesc morții basarabeni „livrați” de Rusia consemnează faptul că moldovenii au murit în mod violent, însă nu și împrejurările deceselor ori numele autorilor asasinatelor. Autoritățile din Republica Moldova n-au luat până acum atitudine față de această situație.

Doar deputatul basarabean Gheorghe Susarenco, a avut o interpelare pe această temă în Parlamentul Moldovei, solicitând Ministerului Afacerilor Interne o anchetă amănunțită și asta acum câțiva ani buni în urmă.

Cetățenii moldovenii susțin că există precedente, că nu-i pentru prima dată când basarabenii se întorc între patru scânduri de pe teritoriul Rusiei și jefuiți de banii munciți, și mutilați.
Câteva spicuri pe acest subiect din presă din anii trecuți

„Astfel, în ultimele zile, opt familii din raionul Telenești și-au îngropat băieții „livrați” de Moscova între patru scânduri. Miercuri, 26 octombrie, reporterii s-au deplasat în localitatea Leușeni, acolo unde întreaga suflare a satului aștepta sosirea microbuzului de la Moscova cu sicriul lui Igor Negrescu, 24 de ani, fost polițist basarabean, plecat în urmă cu trei luni în capitala Rusiei pentru a câștiga ceva mai mulți bani: 500-600 de dolari. Era paznic acolo, muncea „la negru”, iar vineri, pe 28, avea să se întoarcă acasă, așa cum atesta biletul pe care deja și-l cumpărase. La 21 octombrie însă, Igor a murit. Părinților li s-a spus că ar fi băut prea multă cafea și a făcut infarct. „Am vorbit săptămâna trecută cu el la telefon și l-am întrebat când vine acasă. Avea gânduri de însurătoare. I-am promis că o să închiriem un colț de grădină de la un vecin și o să facem cort de nuntă. Dar acum cu banii ăștia îl îngrop. Acum, o soră de-a mea mi-o spus că a murit de inimă. Dar eu nu cred. Nu cred, fiindcă e plin raionul de morți tineri, toți uciși la Moscova”, ne-a relatat, plângând, Galina Negrescu, mama lui Igor. Nici tatăl acestuia, Victor, nu credea că băiatul a murit de moarte bună: „Eu cred că până nu s-o ogoi Transnistria, așa au să ne omoare copiii, unul câte unul”

Noiembrie 2016
Descoperire sinistră într-un apartament din Moscova. Presa rusă scrie că a fost corpul neînsuflețit al unui moldovean de 31 de ani, într-un apartament din Moscova.

Potrivit site-ului, Mskagency, corpul neînsuflețit al unui moldovean de 31 a fost găsit într-un apartament din estul capitalei ruse, înfășurat cu folie de polietilenă și acoperit cu o plapumă.

Potrivit poliției, bărbatul avea un traumatism cranian acut deschis.

„Poliția a primit o informație cum a a fost descoperit corpul unui bărbat într-un apartament de pe strada Narimanovs. La fața locului, organele de drept au găsit corpul unui cetățean al RM în vârstă de 31 de ani, cu un traumatism cranian acut deschis. Corpul neînsuflețit a fost înfășurat într-o folie de polietilenă și o pătură „. – A spus un purtător de cuvânt al poliției.

Sursa citată, mai spune conform datelor preliminare, acesta a decedat acum o săptămână. Poliția cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele incidentului.

 * * *

Toate aceste cazuri descrise mai sus și citate din diverse surse de presă din România și Republica Moldova sunt doar o infimă parte din cele ce s-au întâmplat și se mai întâmplă pe teritoriul Federației Ruse cu românii basarabeni.

Aceasta este realitatea Uniunii Vamale, aceasta este realitatea raiului promis de oamenii Moscovei în teritoriul patimilor românești – statul RM Ribbentrop-Molotov

Pe 13 noiembrie 2016, Igor Dodon a ieșit învingător în alegerile prezidențiale din Republica Moldova promițând electoratului anularea acordului cu Uniunea Europeană, aderarea la Uniunea Vamală și apropierea de Rusia! Peste 55% dintre voturi au mers către Igor Dodon,  în timp ce doar 45% dintre moldoveni au votat  cu Maia Sandu, candidata partidului proeuropean  Acțiune și Solidaritate.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: