ROMÂNIA BREAKING NEWS

VIDEO: O barcă plină cu refugiați a ajuns pe plaja de la 2 Mai

VIDEO: O barcă plină cu refugiați a ajuns pe plaja de la 2 Mai

După ce, la începutul lunii mai, mulţi migranţi au ajuns pe plaja din Midia, fiind atunci instituite filtre în trafic în vederea depistării unor potenţiali fugari, iată că de data aceasta „povestea” se repetă la 2 Mai.  O ambarcațiune plină ochi cu zeci de refugiați proveniți din Orientul Mijolociu a ajuns pe litoralul românesc, pe plaja 2 Mai. Ei au reușit să ajungă în țara noastră prin Turcia. Imigranții au fost așteptați pe mal de Garda de Coastă și de polițiștii de frontieră. Migranții vor fi identificați și trimiși la Mangalia, unde vor fi supuși unor controale medicale, după care ei vor fi redirecționați spre centrele de refugiați din țară. Poliția de frontieră susține că numărul de refugiați care încearcă să ajungă în țara noastră a început să crească în ultima săptămână.

Potrivit ziarului constănțean – replicaonline.ro, un vapor cu migranţi a încercat să eşueze, după ce a fost semnalizat de garda de coastă și nu s-a supus indicațiilor acesteia.

Un martor ocular:

„Tot ce vă povestesc acum se întâmplă de la ora 6.00 dimineaţa. Au venit cu mare proptitudine Poliţia de Frontieră, jandarmii, toate autorităţile sunt la faţa locului. Migranţii sunt traşi ca să nu se lovească de stânci şi probabil va avea loc procedura stabilită prin lege, de oprire a lor, de identificare şi de relocare undeva pe teritoriul României”

Potrivit ultimelor informaţii ale Gărzii de Coastă Române, se pare că au fost două ambarcaţiuni, una fiind direcţionată către Bulgaria şi alta la noi. Persoanele rămase pe teritoriul României vor fi duse la Mangalia, unde a fost amenajat cortul ISU.

Foto la 2 MAI

Nave interceptate şi la Midia, pe 3 septembrie!

Amintim şi faptul că, în data 3.09.2017, în jurul orei 06.35, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, la aproximativ 14 mile marine est de Midia, la frontiera maritimă, în afara apelor teritoriale, navigând spre țărmul României. Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Constanţa şi Mangalia pentru identificarea ambarcaţiunii, cu sprijinul și a două nave aparținând ARSVOM (Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare).

Nava nu a răspuns avertismentelor poliției de frontieră și nu s-a oprit pentru a fi efectuate verificările specifice, continuându-si deplasarea spre țărmul românesc. Fiind insoțită de navele Gărzii de Coastă, în jurul orei 10.05, ambarcațiunea s-a oprit pe malul mării, în apropierea portului Midia.

Cele 87 de persoane (48 bărbați, 16 femei și 23 de copii) aflate la bord au fost preluate de polițiștii de frontieră, care au efectuat activitățile specifice în astfel de cazuri.

Poliţiştii de frontieră au continuat cercetările în acest caz, împreună cu reprezentanți ai I.J.J. Constanța, I.P.J. Constanța, I.S.U. Dobrogea și Inspectoratul General pentru Imigrări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Apoi, Mohammed Mohammed Ali Mohammed și Mutraji Hisham au fost arestaţi pentru trafic de migranţi.

sursa video: Facebook/Dan MV Chitic

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: