ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: Miniștrii guvernului Florin Cîțu au depus jurământul la Palatul Cotroceni

Video: Miniștrii guvernului Florin Cîțu au depus jurământul la Palatul Cotroceni

Guvernul Florin Cîțu a fost învestit prin votul Parlamentului, cu 260 de voturi pentru și 186 împotrivă, după o zi de audieri în comisii și dezbateri în plen. Membrii guvernului au depus apoi jurământul la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis.

După depunerea jurământului, președintele Klaus Iohannis a făcut o scurtă declarație:

Domnule Prim-ministru, onorați membri ai Guvernului, vă felicit și vă doresc mult succes și multă energie și ambiție pentru realizarea tuturor obiectivelor și proiectelor pe care vi le-ați propus prin programul de guvernare.

Oamenilor, cetățenilor români, li s-a promis restructurarea statului, reforme importante în domenii cum ar fi sănătatea, educația, reforme importante în marile sisteme publice, reducerea birocrației, dar și obiective pe termen mai scurt – combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei românești, creșterea economică folosind înțelept fondurile europene, respectul pentru contribuabili. Și toate aceste lucruri vor fi livrate. Trebuie să fie livrate.

Noul Parlament, noul Guvern, împreună cu mine, împreună cu toate autoritățile statului, vom face ce am promis. Vom face reformele, vom repune economia pe picioare, vom face schimbări semnificative, toate în beneficiul cetățeanului.

Au trecut aproape doi ani în care am avut campanii electorale, alegeri. Acum acest ciclu s-a închis. S-a închis ciclul în care noi, cei de aici, ne-am angajat și am promis.

Acum, la sfârșitul acestui ciclu, vă spun sincer: la treabă!

Potrivit Constituției, primul-ministru, miniștrii şi ceilalți membri ai Guvernului  depun individual, în faţa Preşedintelui României, jurământul, care are următorul text: „Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri seara decretul pentru numirea Guvernului României.

Guvernul României va fi condus de premierul Florin-Vasile Cîțu și va avea doi viceprim-miniștri: Ilie-Dan Barna și Kelemen Hunor.

Miniștrii Guvernului:

• Alexandru Nazare – ministrul finanțelor;

• Lucian Nicolae Bode – ministrul afacerilor interne;

• Bogdan Lucian Aurescu – ministrul afacerilor externe;

• Stelian-Cristian Ion – ministrul justiției;

• Nicolae-Ionel Ciucă – ministrul apărării naționale;

• Claudiu-Iulius-Gavril Năsui – ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului;

• Virgil-Daniel Popescu – ministrul energiei;

• Cătălin Drulă – ministrul transporturilor și infrastructurii;

• Nechita-Adrian Oros – ministrul agriculturii și dezvoltării rurale;

• Tánczos Barna – ministrul mediului, apelor și pădurilor;

• Cseke Attila-Zoltán – ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației;

• Cristian Ghinea – ministrul investițiilor și proiectelor europene;

• Raluca Turcan – ministrul muncii și protecției sociale;

• Vlad Vasile Voiculescu – ministrul sănătății;

• Sorin-Mihai Cîmpeanu – ministrul educației;

• Ciprian-Sergiu Teleman – ministrul cercetării, inovării și digitalizării;

• Bogdan Gheorghiu – ministrul culturii;

• Novák Carol-Eduard – ministrul tineretului și sportului.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: