ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: Marea Britanie părăsește UE dar „va rămâne un puternic și angajat aliat NATO”

Video: Marea Britanie părăsește UE dar „va rămâne un puternic și angajat aliat NATO”

NATO_UK_BREXIT_EU

Video: Declarația Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg,  cu privire la rezultatul referendumului britanic asupra UE și NATO (limba engleză)

Britanicii au decis să părăsească Uniunea Europeană. Chiar dacă  își  redefinește relația sa cu UE, știu că poziția Regatului Unit în NATO va rămâne neschimbată. Marea Britanie va rămâne un puternic și angajat aliat NATO, care va continua să joace rolul de lider în Alianța noastră.

„Astăzi, când ne confruntăm cu mai multă instabilitate și incertitudine, NATO este mai important ca niciodată, ca o platformă de cooperare între aliați europeni, precum și între Europa și America de Nord. O alianță NATO puternică, unită și hotărâtă, va rămâne un pilon esențial al stabilității într-o lume turbulentă și o soluție pentru contribuția la pacea și securitatea internațională.

„Alianța rămâne angajată în cooperarea mai strânsă cu Uniunea Europeană. La Summit-ul de la Varșovia din iulie, vom intensifica cooperarea noastră, pentru că împreună suntem mai eficienți în susținerea valorilor noastre comune și păstrarea națiunilor noastre în condiții de siguranță.”

NATO – romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: