ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: Manevrele militare NATO în Marea Neagră sub ochii rușilor care au spionat din aer și de pe apă

Video: Manevrele militare NATO în Marea Neagră sub ochii rușilor care au spionat din aer și de pe apă

Cel mai recent exercițiu militar al NATO din Marea Neagră a fost supravegheat îndeaproape de militarii ruși, susține comandantul navei canadiene care a condus manevrele. La exercițiu au participat nave de război din Bulgaria și Turcia dar și Fregata Regina Maria.

Exercițiile NATO în Marea Neagră sunt spionate din aer și de pe apă de către ruși, este declarația fermă a comandantului fregatei canadiene care a participat alături de fregata Regina Maria la antrenamente complexe pe mare.

Timp de o săptămână fregata Regina Maria și fregata Fredericton din Canada s-au antrenat în Marea Neagră pentru lupte la suprafață, aeriene sau antisubmarin. Echipajele au fost spionate de pe mare și din aer de ruși, susține comandantul fregatei canadiane.

Trevor J.C MacLean, comandant fregata Fredericton: „De când am intrat în Marea Neagră am simțit prezența rusească. Erau clar acolo pentru acțiuni de supraveghere, dar cred că este grozav că rușii au avut șansa să ne vadă operând împreună, să vadă de ce suntem în stare.”

Militarii români sunt obișnuiți cu prezența rușilor la exercițiile NATO. În urmă cu un an, în timp ce aceeași fregată – Regina Maria – se antrena în Marea Neagră cu mai multe nave de război străine – un avion de spionaj rusesc survola zona pentru a culege informații despre modul lor de operare.

Comandor Marinică Mustatea, locțiitor comandant Flotilă de Fregate: „Dacă la început – vorbesc de acum un an doi trei – am fost puțin mai timorați în sensul că nu ne-am mai confruntat cu astfel de procedură, acum am intrat deja într-o normalitate. Nu trec de o distanță minimă la care putem să reacționăm și atâta timp cât nu ne dereanjeaza și nu sunt agresivi ne vedem de treabă fiecare.”

Fregata canadiană care a acostat în portul Constanța măsoară 135 de metri lungime și este dotată, printre altele, cu un sistem de lansare a torpilelor, rachete teleghidate, tunuri de mare calibru, mai multe mitraliere și un elicopter.

Fregata Fredericton este în serviciul marinei canadiene din 1994, iar de-a lungul anilor a participat inclusiv la acțiuni în Golful Persic.

Publicat și editat de Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: