ROMÂNIA BREAKING NEWS

ACTUALIZARE! Regimentul 79 parașutiști de la Nikolaev și Divizia 25 aeropurtată vin spre Kiev! // (VIDEO/FOTO) KIEV ACUM ! MORȚI DE O PARTE ȘI ALTA! Ministrul Apărării cheamă militarii în Capitală. Poliția blochează drumul spre Kiev

ACTUALIZARE! Regimentul 79 parașutiști de la Nikolaev și   Divizia 25 aeropurtată vin spre Kiev! // (VIDEO/FOTO) KIEV ACUM ! MORȚI DE O PARTE ȘI ALTA! Ministrul Apărării cheamă militarii în Capitală. Poliția blochează drumul spre Kiev

ACTUALIZARE Deschide.md via R.B.N.PRESS:

Regimentul 79 parașutiști de la Nikolaev și

Divizia 25 aeropurtată vin spre Kiev!

Ministrul ucrainean al apărării Pavel Lebedev a trimis la Kiev a 25-a brigadă aeropurtată de la Dnepropetrovsk, a anunțat pe pagina sa de Facebook fostul ministru ucrainean al apărării și actualul politician-opozant Anatolii Grițenko.

 

Potrivit lui, soldații trupelor aeropurtate în număr de 500, „în deplină echipare”, urmează să fie aduși în capitală urgent. Scopul deplasării nu se precizează, susține Lenta.ru.

Update 11:40: Ministrul ucrainean al apărării, Pavel Lebedev, a confirmat pentru publicația Levîi Bereg, preluată de transmedia.ro, că a ordonat trimiterea de trupe aeropurtate din Dnepropetrovsk la Kiev. ”Da, am dat un astfel de ordin” – a declarat ministrul, subliniind că a luat acestă decizie “pentru a spori securitatea bazelor unde se află arsenalul de luptă”.

Confirmarea sau infirmarea oficială a acestei informații deocamdată nu există.

Anterior, surse de la Ministerul apărării, comentând tensiunile din Ucraina, au asigurat că armata în aceste procese nu se va implica. În același timp, șeful ministerului apărării a admis că militarii ar putea fi implicați pentru stabilizarea situației, în caz dacă în țară se va declara starea excepțională.

Menționăm, în acest context, că susținătorii actualei administrații de la Kiev nu o singură dată au îndemnat președintele țării să declare starea de necesitate în țară, pentru a se putea face „ordine”, însă aceste apeluri deocamdată n-au fost susținute de putere.

Amintim că pentru suprimarea tulburărilor din centrul Kievului au fost implicați colaboratorii forțelor speciale „Berkut” și trupele interne. În ciocnirile de stradă au fost omorâte 25 de persoane și rănite circa 370 conform datelor din dimineața zilei de 19 februarie.

Sursa: deschide.md

Timpul.md:

(UPDATE 12.33) Ministrul Afacerilor de Interne anunță că 10 colaboratori au murit. Un oficial din opoziție anunță că starea de urgență a fost instalată în toată țara. Consiliul municipal din Zakarpatia a fost ocupat de protestatari. Sediul MAI din Luțk a fost ocupat de protestatari. Băncile din centrul orașului Kiev sunt închise.


(UPDATE 12.24)
 Cursele auto Chișinău – Kiev, de la orele 6.15 și 20.30, au fost anulate, anunță conducerea Autogării de Nord. O altă cursă spre Kiev, programată pentru ora 21.30, ar putea fi anulată.

(UPDATE 12.26) Poliția din Cerkasî a blocat barajul de pe râul Nistru, scrie unian.net.

(UPDATE 12.18) Procuratura din Ternopolisk este ocupată de protestatari.



(UPDATE11.25) Actualul premier interimar al Ucrainei acuză protestatarii de lovitură de stat. Circa 50 de „Titushki” și 20 de milițieni au distrus mai multe ambulanțe. Aceștia au spart geamurile și au tăiat cauciucurile mașinilor.

(UPDATE 11.23) Președintele Poloniei a încercat aseară să îl contacteze pe președintele ucrainean. Acesta din urmă nu i-a răspuns la apelul telefonic.

(UPDATE 11.14) Informația privind chemarea militarilor a fost oficial confirmată. Ministrul Apărării, Lebedev motivează acest gest prin faptul că depozitele cu arme și muniții ar trebui apărate. „Da am dat un astfel de ordin”, a spus ministrul. Întrebat cum ăși argumentează acțiunea, oficialul a spus: „Pentru a întări paza bazei unde sunt armele”.


(Căile de acces spre Kiev)

(UPDATE 10.59) Traseul Kiev-Ovruci este blocat. Unian scrie că circulația spre capitală ucraineană a fost blocată de două camioane fără plăcuțe cu numere de înmatriculare. Protestatarii au blocat cartierul Parlamentar, iar în Rada Supremă, opoziția a blocat ședința.

(UPDATE 10.58) Oamenii sunt chemați să doneze sânge pentru cei care au fost răniți în ciocnirile violente.

(UPDATE 10.57) Potrivit unor surse, ministrul Apărării, Lebedev a chemat armata de la Dnepropetrovsk la Kiev. Informațiile nu au fost confirmate oficial.

(UPDATE 10.54) Ministrul de Externe al Suediei, Carl Bilt, susține că vinovat pentru decesele din această noapte este președintele Ianukovici, care are mâinile pline de sânge.

(UPDATE 10.45) Singura dată când a mai fost închis metroul în Kiev, a fost în 1941, când orașul se pregătea pentru război. Căile principale de acces în Kiev sunt blocate de posturile de poliție, TIR-urile și mașinile mari nu sunt lăsate să treacă. Microbuzele trec abia după ce fiecare pasager este interogat. Unii șoferi au ales drumurile din păduri pentru a ajunge în Kiev.

(UPDATE 10.18) Circa 20.000 de protestatari s-au adunat în Piața Maidan din Kiev. Cei mai mulți sunt amplasați în regiunea scenii, în timp ce pe lângă corturi sunt mai puțini oameni. Oamenii din apropierea scenei ascultă muzică, atmosfera fiind mai calmă la ora 10.00UPDATE

(09.41) Incendiul provocat de pneuri și lemne este unica barieră între Berkut și protestatari. Polițiștii încearcă să stingă focul cu ajutorul tunurilor de apă. Acvitiștii îndeamnă oamenii pe rețelele de socializare să ajute Maidanul cu penuri, lemne sau benzină, anunță liga.net. În Ivano-Francovsc au fost ocupate clădirile MAI, Serviciului de Securitate și Procuraturii.

(UPDATE 09.39) Trei minori și peste 350 de persoane s-au adresat la medici după asistență medicală. Un biroul al partidului de opoziție UDAR (V. Klitchko) și unul al partidului „Svaboda” din regiunea Dniepropetrovsk (estul Ucrainei) au fost incendiate noapte trecută de către persoane necunoscute. 371 de colaboratori MAi s-au adresat pentru primul ajutor, 349 dintre ei sunt internați, 74 au fost răniți prin împușcare, iar 9 au murit în urma rănilor provocate de gloanțe.

(UPDATE 09.30) Sediul Partidului Comuniștilor din Luțk a fost ocupat în această noapte de către protestatari. Activiștii au incendiat steaguri cu secera și ciocanul, iar ulterior au dat foc și sediului local al Partidului Regiunilor.

(UPDATE 09.06) Peste 50 de colaboratori Berkut au apărut pe strada Mihailovskoe, însă după o discuție cu preoții, aceștia s-au retras.

(Accesul spre Kiev este blocat)

(UPDATE 08.59) Discuțiile dintre liderii opoziției Arseni Iațeniuk și Vitali Kliciko cu președintele Victor Ianukovici s-au incheiet fară vreun rezultat. „Sunt foarte nefericit pentru că nu a fost de fapt nici un fel de discuție, pentru că președintele nu vrea să asculte ce spune opoziția. Președintele a cerut ca opoziția și protestatarii să pună capat demonstrațiilor. Acum este foarte important să nu mai aibă loc lupte”, a precizat Vitali Kliciko, unul din liderii opozitiei.

 

(UPDATE 08.57) Pentru a se proteja pe parcursul nopții, protestatarii au dat foc unor baricade și anvelope, încercuind practic cu un baraj de foc Piața Independenței din Kiev. Mai multe etaje ale clădirii sindicatelor din Piața Independenței, cartierul general al protestatarilor, au fost incendiate în timpul nopții, în urma asaltului forțelor speciale ale Ministerului de Interne.

(UPDATE 08.53) Protestari ciuruiți de gloanțe pe străzile Kievului. La primele ore ale dimineții, forțele de poliție au întreprins un nou asalt împotriva miilor de protestatari care și-au petrecut noaptea în Piața Independenței la Kiev. Ciocnirile violente dintre protestatari și fortele de ordine, începute marți, s-au soldat până acum cu cel puțin 18 morți și cu sute de răniți. Unii dintre cei decedați poartă urmele împușcării lor cu arme de foc.

La Kiev se trage în manifestanți – Video:

(UPDATE 08.49) MAI anunță că 9 polițiști au decedat în timpul confruntărior.

Video

(UPDATE 08.47) Espreso.tv scrie că potrivit informațiilor publicate pe mai multe rețele de socializare, forțele de ordine încearcă să înconjoare Euromaidanul din toate părțile. 15 autobuze din Odesa se îndreaptă spre Kiev pentru a susține protestele AntiMaidan.

(UPDATE 08.41) Metroul rămâne în continuare închis. Aeroporturile deocamdată funționează. În Lvov, activiștii au ocupat clădirile adminstrației publice locale și cele ale MAI pe care le-au „distrus”.

(UPDATE 08.27) Bilanț incredibil după 24 de ore de confruntări: 25 de morți peste 400 de persoane rănite sunt spitalizate. Prin urmare de la ora 10.20 18 februarie- 06.00 19 februarie, potrivit datelor operaționale pentru ajutor medical au cerut ajutor 351 de oameni care aveau leziuni și răni prin împușcare.


(Casa Sindicatelor)

(UPDATE 08.21) În Lviv soldații au încercat să pătrundă prin baricadele protestatarilor.  Activiști aprins punct de control al cazarmei și apoi – cazarma. Aceștia au dat foc la anvelope în jurul baricadelor, zbor grenade paralizante și petarde. Patru etaje ale clădirii au ars, iar tavanul s-a prăbușit. Pompierii au sosit la fața locului, și încă mai încearcă să stingă focul.

Video

(UPDATE 08.17) Din cauza violențelor de la Kiev, Guvernul a instituit stare de asediu. Toate școlile și grădinițele și-au anulat programul pentru ziua de astăzi, iar metroul a fost închis.

(UPDATE 08.15) 
Ianukovici s-a adresat cu un mesaj către popor. Președintele Ucrainei a spus că principiul său de viață este că „niciun guvern nu merită nicio picătură de sânge vărsat pentru el.”

(UPDATE 08:13) Un jurnalist a murit, în această dimineață, la spitalul de urgență din Kiev. Agenția Unian scrie că este vorba despre Veaceslav Veremii de la ziarul ucrainean „Vesti”. Presa scrie, citând martori, că Veremii a murit din cauza rănilor cauzate de armă de foc.

Piața Maidan în această dimineață

(UPDATE 08.10)
 Cinci microbuze din Livov au sosit pe Maidan. Cei ajunși au spus că din Ucraina de Vest spre Kiev se îndreaptă o mulțime de autobuze cu activiști, scrie ZN.UA.

 

 

(UPDATE 08.05) Cel puțin douăzeci de persoane au murit în urma ciocnirilor violente din centrul Kievului de ieri, 18 februarie. Cu toate acestea, însă, numărul exact rămâne deocamdată necunoscut.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei în perioada 18-19 februarie au fost uciși 9 ofițeri de poliție. În același timp până în seara zilei de marți, 298 de polițiști au solicitat îngrijiri medicale. În total, au fost spitalizați 272 oameni ai legii, dintre care 59 au primit răni prin împușcare.

De cealaltă parte, Ministerul Sănătății a confirmat că până la orele 23.00, a zilei de marți, au murit 11 participanți la protestele de masă, iar 114 de persoane au fost spitalizate.
Totodată, aceeași sursă informează că din dimineața zilei de marți, pentru îngrijiri medicale s-au adresat 221 de persoane, dintre 114 au fost spitalizate.

Reamintim că, marți, 18 februarie, la Kiev urma să aibă loc ședința Radei Supreme, însă dimineața în fața clădirii parlamentului s-au adunat câteva mii de opozanți ai actualului guvern. Protestatarii au încercat să ia cu asalt Rada, acțiunea care a rezultat într-o confruntare dură cu forțele de securitate. Aceștia din urmă au folosit gaz lacrimogen și grenade paralizante. După câteva ore de confruntări, forțele speciale au reușit să elibereze cartierul guvernamental și să-i blocheze pe protestatari în limitele Pieței Independenței.

sursa: Interfax/ Timpul.md via R.B.N. Press

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.