ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: Igor Dodon demarează oficial atacul la istoria românilor! S-a creat sub președinția RM o comisie de expertiză istorică!

Video: Igor Dodon demarează oficial atacul la istoria românilor! S-a creat sub președinția RM o comisie de expertiză istorică!

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova,  a propus crearea unei comisii de expertiză istorică care va propune și dezbate diferite proiecte și programe în domeniu. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe cu istoricii și experți din mediul academic care a avut loc pe 23 ianuarie 2016. Acesta a reluat mai vechile doleanțe privind necesitatea studierii istoriei Moldovei în curriculumul școlar. El susține că comisia sus-menționată se va întruni lunar și își va desfășura activitatea în cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele Republicii Moldova

Totodată, în cadrul ședinței de azi au fost puse în discuție mai multe subiecte „legate de importanța evenimentelor din trecutul Moldovei, dar și acțiunilor care se impun în vederea consolidării statalității și identității moldovenești”. – Igor Dodon

Redacția RBN Press Chișinău, amintește că Igor Dodon este adeptul moldovenismului și a Moldovei mari – un posibil stat pe care Moscova îl vrea format sub tutela lui, prin dezlipirea Moldovei istorice de România dar și a sudului și nordului Basarabei aflate acum în componeța Ucrainei (Bugeac și Nordul Bucovinei, regiunea Cernăuți). Totodată, Igor Dodon alături de deputații socialiști doresc scoaterea din cadrul instituțiilor preuniversitare a studiului  „Istoria Românilor”, și înlocuirea cu „Istoria Moldovei”.

Comunicatul președinției Moldovei:

„La inițiativa Președintelui Republicii Moldova, dlui Igor Dodon, a fost convocată o ședință de lucru la tema „Semnificația marilor evenimente istorice întru consolidarea statalității Republicii Moldova”. În cadrul ședinței, la care au participat istoricii și experți din mediul academic, au fost puse în discuție mai multe subiecte legate de importanța evenimentelor din trecutul Moldovei, dar și acțiunilor care se impun în vederea consolidării statalității și identității moldovenești.

Președintele Igor Dodon a propus crearea unei comisii de expertiză istorică. Aceasta urmează să se întrunească lunar pentru a propune și dezbate diferite proiecte și programe în domeniu. Comisia își va desfășura activitatea în cadrul Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele Republicii Moldova. Președintele a reiterat necesitatea studierii istoriei Moldovei în curriculumul școlar.”

Video postat de președintele Igor Dodon fară sunet. Oare ce nu vor să se audă?

Raisa Țurcan / Chișinău – romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: