ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video Exclusiv. Decembrie 1989 – Răspunsuri la întrebările fără răspuns …suferință, multe lacrimi, vieți și destine distruse.

Video Exclusiv. Decembrie 1989 – Răspunsuri la întrebările fără răspuns …suferință, multe lacrimi, vieți și destine distruse.

Decembrie 1989 – au rămas în urmă multă suferință, multe lacrimi, vieți și destine distruse și întrebări care încă iși caută răspunsul. Mai ales întrebări. La aceste întrebări și-au propus să răspundă domnii:  Constantin Corneanu, Ion Calafeteanu, Vasile Buga,  Cezar Stanciu, Viorel Domenico și moderatorul Adrian Cioroianu, în cadrul unei dezbateri – Un sfert de veac de la Revoluția Română din Decembrie 1989, ce a avut loc în urmă cu un an, vineri, 12 decembrie 2014, la Muzeul de Istorie Târgoviște.

La un an de zile de la acea dezbatere, care a scos la iveală lucruri mai puțin cunoscute publicului, dar ținute  voit într-un con de umbră de anumite interese,  redacția  România Breaking News – R.B.N. Press vă pune la dispoziție în exclusivitate, înregistrarea integrală a dezbaterii care a ținut mai bine de două ore și jumătate. În cadul aceluiaș  eveniment au avut loc lansări și prezentări de carte ale participanților la masa rotundă: „Victorie însangerată. Decembrie 1989”, autor: Constantin Corneanu; „Ceausescu la Târgoviște 22-25 decembrie 1989”, autor: Viorel Domenico; „Nicolae Ceaușescu și mișcarea comunistă internațională”, autor: Cezar Stanciu și „Pe muchie de cuțit. Relațiile româno-sovietice 1965-1989”, autor: Vasile Buga.

Dezbaterea a fost organizată de Consiliul Județean Dâmbovița, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște, Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, Institutul National pentru Studiul Totalitarismului, Universitatea Valahia din Târgoviște-Departamentul de Istorie și Editura Cetatea de Scaun.

Vizionare plăcută:

Materialul prezent este parte din articolul  „Un sfert de veac de la Revoluția Română din decembrie 1989”- masă rotundă la Târgoviște   publicat de România Breaking News – RBN Press pe data de 

Foto:afp-foto-joel-robine-(mediafax)

romaniabreakingnews.ro

One Comment

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: