ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video Exclusiv. Decembrie 1989 – Răspunsuri la întrebările fără răspuns …suferință, multe lacrimi, vieți și destine distruse.

Video Exclusiv. Decembrie 1989 – Răspunsuri la întrebările fără răspuns …suferință, multe lacrimi, vieți și destine distruse.

Decembrie 1989 – au rămas în urmă multă suferință, multe lacrimi, vieți și destine distruse și întrebări care încă iși caută răspunsul. Mai ales întrebări. La aceste întrebări și-au propus să răspundă domnii:  Constantin Corneanu, Ion Calafeteanu, Vasile Buga,  Cezar Stanciu, Viorel Domenico și moderatorul Adrian Cioroianu, în cadrul unei dezbateri – Un sfert de veac de la Revoluția Română din Decembrie 1989, ce a avut loc în urmă cu un an, vineri, 12 decembrie 2014, la Muzeul de Istorie Târgoviște.

La un an de zile de la acea dezbatere, care a scos la iveală lucruri mai puțin cunoscute publicului, dar ținute  voit într-un con de umbră de anumite interese,  redacția  România Breaking News – R.B.N. Press vă pune la dispoziție în exclusivitate, înregistrarea integrală a dezbaterii care a ținut mai bine de două ore și jumătate. În cadul aceluiaș  eveniment au avut loc lansări și prezentări de carte ale participanților la masa rotundă: „Victorie însangerată. Decembrie 1989”, autor: Constantin Corneanu; „Ceausescu la Târgoviște 22-25 decembrie 1989”, autor: Viorel Domenico; „Nicolae Ceaușescu și mișcarea comunistă internațională”, autor: Cezar Stanciu și „Pe muchie de cuțit. Relațiile româno-sovietice 1965-1989”, autor: Vasile Buga.

Dezbaterea a fost organizată de Consiliul Județean Dâmbovița, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște, Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, Institutul National pentru Studiul Totalitarismului, Universitatea Valahia din Târgoviște-Departamentul de Istorie și Editura Cetatea de Scaun.

Vizionare plăcută:

Materialul prezent este parte din articolul  „Un sfert de veac de la Revoluția Română din decembrie 1989”- masă rotundă la Târgoviște   publicat de România Breaking News – RBN Press pe data de 

Foto:afp-foto-joel-robine-(mediafax)

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: