ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video / Dr. Sergiu Iosipescu: „Domnul Lucian Boia ne învață că suntem niște mici, iată o diademă de la Goranu…”

„...Țările Române (mai puțin Dobrogea) la sfârșitul sec. XIV, sunt ca suprafață, cât regatul Angliei și din punct de vedere al veniturilor, veniturile principilor români depășeste venitul Sultanului înainte de Cucerirea Constantinopolului. Țara Românească a lui MIrcea cel Bătrân, fațada maritimă împreună cu a cea a Moldovei, Cetatea Albă și la sud Caliacra, însumează cinci sute de Km și reprezintă una dintre cele mai mari puteri pontice al bazinului Mării Negre.”

Miercuri, 20 mai 2015, ora 18:00, la Clubul Țăranului din cadrul Muzeului Țăranului Român a avut loc dezbaterea „MAREA NEAGRĂ – GEOPOLITICĂ ȘI STRATEGIE LA ÎNCEPUT DE SECOL XXI”, dedicată spațiului pontic, țintind mediatizarea și antrenarea publicului interesat, într-o mai bună cunoaștere a problematicii Marii Negre alături de specialiști în geopolitică, istorie și știință militară. Evenimentul a fost organizat de Clubul Țăranului Român, Institutul Frații Golescu pentru relații cu românii din străinătate și Asociația Europeană de Studii Geopolitice și Strategice „Gheorghe I. Brătianu” în parteneriat cu Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina. Au prezentat Dr. Sergiu IOSIPESCU, Colonel dr. Ion PETRESCU, Lect. univ. dr. Ionuț COJOCARU și Dr. Constantin CORNEANU.

Video Dr. Sergiu Iosipescu:

Dr. Sergiu Iosipescu

Dr. Sergiu Iosipescu: „…Într-un Consiliu Științific, a fost analizat un volum de analiză politică, ne aflam înainte de anexiunea Crimeei și în acel volum de analize politice se explica vis-a-vis de Crimeea, că totul este sub control, că Rusia nu va îndrăzni nicodată sa anexeze Crimeea. Noi istoricii, eram doi, un specialist in secol XIX și eu specialist în evul mediu, am rămas stupefiați și am reacționat – cum este posibil să afirmați așa ceva?
Dar nu cunoașteți Istoria, planul lui Petru I, Planurile Ecaterinei împărăteasa Rusiei, planurile unui general rus din acea perioada, planurile Țarului Nicolae I, Alexandru I, toate astea vă sunt cunosacute? Răspunsul lor a fost – cum să se poată așa ceva ?  nici vorba ! acum există Comunitatea Europeană care va reacționa, Organizația Nord Atlantică, relațiile internaționale…” 

„….Domnul Lucian Boia ne învață că suntem niște „mici”, …„că am fost întodeauna niște mici” și că „vom fi niște mici”
„…Aceasta este diadema de la Goranu, descoperită în 1980 și scoasă cu mare greutate în 1989 de acolo de unde se afla.  În prezent se află la muzeul Național de Istorie al României. Este o coroană a Pricipilor de la Vâlcea (Râmnicu Vâlcea). Coroana este asemănătoare cu a Constanței de Aragon, La nivelul anului 1290, principii români din NV-ul Olteniei purtau astfel de coroane”

Diadema princiara de nunta cu 7 lobi. Aur. An ca. 1250. Goranu. Jud. Vîlcea. România

Diadema princiara de nunta cu 7 lobi. Aur. An ca. 1250. Goranu. Jud. Vîlcea. România

„…mai departe – paftaua de la Argeș, sunt două în lume, una găsită în mormântul nr. 10 de la argeș, probabil al Principelui Radu Î, care a întins Țara Românească până la Distra și până la Chilia și cealaltă pafta, singura care se găsește la Aachen, în Tezaurul Maghiar de la Achen, care a aparținut regelui Carol Rober de Anjou”

„…Țările Române (mai puțin Dobrogea) la sfârșitul sec. XIV, sunt ca suprafață, cât regatul Angliei și din punct de vedere al veniturilor, veniturile principilor români depășeste
venitul Sultanului înainte de Cucerirea Constantinopolului. Țara Românească a lui MIrcea cel Bătrân, fațada maritimă împreună cu a cea a Moldovei, Cetatea Albă și la sud Caliacra, însumează cinci sute de Km și reprezintă una dintre cele mai mari puteri pontice al bazinului Mării Negre.”

Dr. Sergiu iosipescu

Despre Dr. SERGIU IOSIPESCU

Este Cercetător științific principal în cadrul Institutului pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară, membru al colegiului de redacție al Revistei de istorie Militară, fin cunoscător al problematicii geopolitice si istorice a arealului Mării Negre, coautor al volumului „De la sfârșitul Antichității la Pacea de la Paris (1856)” Expansiunea și decăderea puterii romane în bazinul Mării Negre / Evoluția frontierelor din regiunea Mării Negre în secolele VII–XII / De la Cruciada a III-a până la mijlocul celui de-al XVI-lea secol / Frontierele otomane la Marea Neagră de la mijlocul secolului al XVI-lea până la Pacea de la Belgrad (1739) / Apariția unei noi mari puteri pontice – Rusia / Expansiunea imperială rusă în bazinul pontic până la 1812 / Apogeul expansiunii rusești. Războiul Crimeei și Pacea de la Paris (1856). Domnul Iosipescu este și redactor al publicației Analele Putnei, publicație științifică având ca subiect cercetarea epocii lui Ștefan cel Mare și a istoriei Mănăstirii Putna.

Puteți urmării întregul material din cadrul dezbaterii aici.

Material realizat și publicat de România Breaking News – RBN Press / romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: