ROMÂNIA BREAKING NEWS

(VIDEO) „Dorul Basarabiei” de Ion Paladi. Priviți și meditați… drama ocupării Basarabiei și a deportărilor

De Ziua Națională a României, cunoscutul interpret de muzică populară Ion Paladi a lansat videoclipul la piesa „Dorul Basarabiei” (textul și muzica aparțin Mariei Honceru și lui Răzvan Mitoceanu din Suceava).

Povestea cântată de Ion Paladi, împreună cu Orchestra „Lăutarii”, e cutremurător de „simplă”. E vorba de drama ocupării Basarabiei de către Armata Roșie și a deportărilor care au urmat, ilustrată prin povestea de dragoste dintre un băiat și o fată pe care soarta i-a despărțit pe podul de la Ungheni. Există în videoclip o scenă antologică: un soldat sovietic rupe în două harta României dintr-un ziar și-și face din ea o țigară… Dar mai bine priviți. Și meditați…

sursa:  timpul.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: