ROMÂNIA BREAKING NEWS

VIDEO / DECLARAȚIE DE RĂZBOI / TRUPE RUSE AU ÎNCONJURAT UNITĂȚI MILITARE UCRAINENE ȘI LE SOMEAZĂ SĂ SE PREDEA!

 


 

trupe ruse au inconjurat unitati ucrainene

UCRAINA. Tensiunile dintre Moscova și Kievul post-Ianukovici au explodat sâmbătă, în momentul în care Rusia a dat undă verde unei intervenții militare în Ucraina, sub motivația protejării intereselor proprii în țara vecină. Evenimente îngrijorătoare au avut loc deja în Crimeea rusofonă, care a fost izolată de restul Ucrainei de trupele dislocate pentru a securiza regiunea care găzduiește flota Rusiei de la Marea Neagră. Numeroase demonstrații pro-Moscova, dar și violențe, au avut loc și în alte orașe din estul Ucrainei, semn al unei ofensive pe toate planurile a Rusiei. În vreme ce Vladimir Putin a anunțat că nu a luat încă o decizie finală privind intervenția, SUA și NATO au cerut Rusiei să detensioneze situația și și-au anunțat susținerea pentru integritatea și suveranitatea Ucrainei.

Administrația interimară proeuropeană de la Kiev a început mobilizarea trupelor, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în contextul semnalelor privind o intervenție militară rusă în regiunea autonomă prorusă Crimeea, informează CNN.

Premierul interimar ucrainean, Arseni Iațeniuk, cere Rusiei să retragă trupele de pe teritoriul Ucrainei, considerând acțiunile Moscovei drept o „declarație de război” și avertizând că există riscul unui „dezastru”.

 

„Este o alertă roșie. Nu este doar o amenințare; ceea ce face Rusia este o declarație de război față de Ucraina”, a spus Arseni Iațeniuk, citat de AFP.

„Îi cerem președintelui Vladimir Putin să retragă trupele din Ucraina”, a avertizat șeful Guvernului proeuropean de la Kiev.

Alianța Nord-Atlantică cere Rusiei să înceteze activitățile militare în Ucraina, avertizând că operațiunile ruse reprezintă „o amenințare pentru pacea și securitatea Europei”.

Ucraina a decis închiderea spațiului aerian pentru aeronavele militare, în contextul amenințărilor Rusiei cu o intervenție militară, informează site-ul publicației Kyiv Post.

Trupele ucrainene sunt în stare de alertă și, în principiu, în lipsa unui ordin ulterior, trebuie să deschidă focul în cazul în care sunt atacate.

Și BBC oferă o fotografie cu trupele rusești din Crimeea care au ocupat poziții strategice în jurul bazelor unităților ucrainene:Surse: Realitatea, BBC, Kyvpost,