ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: Cutremure de 7,7 și 7,6 grade  cu pagube majore în sudul Turciei. 10 state UE  trimit echipe de salvare la apelul Turciei 

Video: Cutremure de 7,7  și 7,6 grade  cu pagube majore în sudul Turciei. 10 state UE  trimit echipe de salvare la apelul Turciei 

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,7, urmat de un alt cutremur cu magnitudinea de 7,6 a zguduit provincia sudică Kahramanmaraş, cu moartea a cel puţin 912 persoane şi rănirea altor 5.385, în timp ce cutremure au fost şi în alte nouă provincii din ţară.

Cutremurele cu magnitudinea 7,7 s-a produs la 7 kilometri (4,3 mile) sub suprafață în districtul Pazarcık din Kahramanmaraş pe 6 februarie, la ora 4:17 a.m., potrivit Președinției Turciei pentru Gestionarea Dezastrelor și Urgențelor (AFAD). AFAD a revizuit magnitudinea cutremurului de la 7,4 la 7,7 Mai târziu, un cutremur cu magnitudinea de 7,6 a lovit sud-estul Turciei în după-amiaza de 6 ianuarie, a declarat AFAD, la câteva ore după un cutremur anterior.

Cutremurul de mică adâncime a avut loc la 1:24 pm (1024 GMT) la patru kilometri (2,5 mile) sud-sud-est de orașul Ekinözu. Cutremurul a zguduit și provinciile învecinate Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay și Kilis și țările învecinate, inclusiv Siria și Liban.

După cutremurul cu magnitudinea de 7,7, care a avut loc în districtul Pazarcık din Kahramanmaraş, s-au înregistrat 66 de replici în regiune, dintre care trei cutremure cu magnitudinea 6, 14 cu magnitudinea 5 şi 34 cu magnitudinea 4, a anunţat AFAD.

S-a raportat că cele mai grave daune și pierderi de vieți omenești în urma cutremurului au avut loc în districtele Pazarcık, Elbistan și Türkoğlu din Kahramanmaraş.

Potrivit informațiilor inițiale primite de la biroul guvernatorului, 300 de clădiri s-au prăbușit în oraș.

Cel puțin 84 de persoane și-au pierdut viața, în timp ce alte 225 de persoane au suferit răni în provincie.

Un total de 1.710 de clădiri s-au prăbușit în 10 provincii din cauza cutremurului masiv, a anunțat vicepreședintele Fuat Okay.

„După cutremur, miniștrii noștri au mers în regiune. Ne confruntăm cu condiții meteorologice extrem de severe. Șaptezeci dintre cetățenii noștri și-au pierdut viața în Kahramanmaraș, centrul cutremurului. Aceste cifre probabil vor crește”, a exprimat Oktay.

În Gaziantep, cel puțin 80 de persoane au fost confirmate morți, iar alte 600 au fost rănite.

Cel puțin 47 de persoane și-au pierdut viața în Malatya, iar alte 550 de persoane au fost rănite. Aproximativ 300 de clădiri s-au prăbușit în provincie, când puternicul cutremur a lovit la primele ore ale dimineții.

Un spital din districtul İskenderun din Hatay s-a prăbușit din cauza cutremurului, a raportat Oktay.
Aproximativ 10 membri ai Uniunii Europene au răspuns pozitiv la cererea de asistență a Turciei în urma cutremurului fatal care a lovit provinciile din sud-estul țării, a declarat un înalt oficial al UE, subliniind că Bruxelles-ul continuă să fie în contact cu Ankara pentru asistență suplimentară.

Un total de 2.786 de echipe de căutare și salvare sunt pe locurile dezastrelor, iar numărul crește în fiecare moment, a declarat vicepreședintele turc Fuat Oktay pe 6 februarie, în urma unui puternic cutremur în sudul țării.
Țările de Jos, Polonia, România, Croația, Bulgaria, Grecia, Republica Cehă, Franța, Italia și Ungaria sunt țările care au oferit ajutor pentru a salva vieți sub ruine, a spus comisarul, adăugând că numărul țărilor poate crește în zilele următoare. .

Deși Turcia nu este membră a UE, face parte din Mecanismul de protecție civilă al UE din 2016.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: