Video: Campania „Tricolorul unității naționale” – un tricolor de peste 300 metri a fost întins în inima Chișinăului

Peste o mie de cetățeni au participat duminică 14 septembrie la Marșul Tricolorului, în orașul Chișinău, Republica Moldova, realizat de către Mișcarea Civică – Tinerii Moldovei.
Un tricolor de peste 300 metri a fost purtat pe bulevardul central din capitală. Organizatorii spun că acțiunea este una de sensibilizare a cetățenilor despre necesitatea unirii cu România.
 Marșuri similare au fost organizate în mai multe orașe din România.

Acțiunea a început în scuarul „Dimitrie Cantemir” a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” și s-a încheiat în scuarul Europei Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Cu evenimentul organizat astăzi, Tinerii Moldovei a încununat campania „Tricolorul unității naționale” care s-a desfășurat în perioada 26 august – 14 septembrie și în cadrul căreia au fost împărțite un milion de panglici tricolore. Scopul campaniei a fost de a marca Ziua Independenței (27 august) și Ziua Limbii Române (31 august) ca zile reper din istoria națională.

Potrivit organizatorilor la manifestație au venit „toate persoanele și organizațiile care cred în semnificația tricolorului și vor să marcheze dragostea de patrie, de limba română, de istorie și Unire. Doar împreună suntem o forță de neînvins, împreună suntem mai uniți și avem puterea de a schimba în bine lucrurile din jurul nostru”.

Surse: Curaj.tv, Diez.md