ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: Campania „Tricolorul unității naționale” – un tricolor de peste 300 metri a fost întins în inima Chișinăului

Peste o mie de cetățeni au participat duminică 14 septembrie la Marșul Tricolorului, în orașul Chișinău, Republica Moldova, realizat de către Mișcarea Civică – Tinerii Moldovei.
Un tricolor de peste 300 metri a fost purtat pe bulevardul central din capitală. Organizatorii spun că acțiunea este una de sensibilizare a cetățenilor despre necesitatea unirii cu România.
 Marșuri similare au fost organizate în mai multe orașe din România.

Acțiunea a început în scuarul „Dimitrie Cantemir” a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” și s-a încheiat în scuarul Europei Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Cu evenimentul organizat astăzi, Tinerii Moldovei a încununat campania „Tricolorul unității naționale” care s-a desfășurat în perioada 26 august – 14 septembrie și în cadrul căreia au fost împărțite un milion de panglici tricolore. Scopul campaniei a fost de a marca Ziua Independenței (27 august) și Ziua Limbii Române (31 august) ca zile reper din istoria națională.

Potrivit organizatorilor la manifestație au venit „toate persoanele și organizațiile care cred în semnificația tricolorului și vor să marcheze dragostea de patrie, de limba română, de istorie și Unire. Doar împreună suntem o forță de neînvins, împreună suntem mai uniți și avem puterea de a schimba în bine lucrurile din jurul nostru”.

Surse: Curaj.tv, Diez.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.