Video: Blocurile care riscă să se prăbuşească în România ar putea fi întărite cu o nouă tehnologie dezvoltată în Singapore

Un polimer care conține o rășină specială și fibră de sticlă ar putea ajuta la anveloparea construcțiilor ce riscă să se prăbușească. Clădiri care stau să cadă la primul cutremur şi poduri crăpate, care pun viaţa trecătorilor în pericol. Sunt doar două dintre situaţiile pe care le găsim şi la noi în ţară şi în care soluţia propusă de inginerii singaporezi ar putea fi de folos, informează Digi24, citat de romaniabreakingnews.ro Blocurile care riscă să se prăbuşească în Bucureşti ar putea fi întărite cu o nouă tehnologie dezvoltată în Singapore. Este vorba despre un polimer care conţine fibră de sticlă şi o răşină specială.

Video:

Potrivit sursei citate, inginerii singaporezi au realizat un polimer cu fibre de sticlă, căruia i-au adăugat şi o răşină ce acţionează ca un lipici. Materialul se întăreşte când este expus la lumină şi se poate aplica direct pe pereţii sau stâlpii clădirilor existente, la fel ca banda dublu-adezivă. Structurile vor rezista chiar şi dacă vor fi supuse unei greutăţi cu 80 la sută mai mari.

Experţii sunt convinşi că tehnica lor este mult mai eficientă şi mai ieftină decât a oricărui alt competitor şi se pregătesc să o comercializeze.