ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: Automecanica Moreni și Rheinmetall Landsysteme vor produce vehicule blindate de ultimă generație pentru armata română. Cum va arata noul transportor blindat destinat infanteriei române

Video: Automecanica Moreni și Rheinmetall Landsysteme vor produce vehicule blindate de ultimă generație pentru armata română. Cum va arata noul transportor blindat destinat infanteriei române

rheinmetall_rbnpress

Producătorul german Rheinmetall Landsysteme și  Uzina Automecanică Moreni au semnat un acord pentru înființarea socității cu capital mixt româno-german Romanian Military Vehicle Systems, prin care se vor construi vehicule blindate 8X8. Noua societate înființată va produce noua generație de transportoare blindate pentru dotarea forțelor armate române.

Premierul Dacian Cioloș a anunțat în urmă cu o săptămână  că autoritățile române vor semna un contract cu compania germană Rheinmetall, principala companie din Germania care construiește vehicule și echipamente militare, pe baza căruia se va produce în România un transportor blindat de ultimă generație.

„Este într-o fază foarte avansată un parteneriat al Rheinmetall cu o companie din România care va construi în România un transportor blindat și deci care va folosi resurse din România, care va crea locuri de muncă în România, va folosi și tehnologia Rheinmetall și pe ceea ce s-a lucrat în România. Cred că este un interes atât pentru partenerul respectiv, cât și pentru România pentru că o parte din acești bani vor rămâne în România și vor crea locuri de muncă aici și chiar capacitate de producție“, a relatat presei premierul Dacian Cioloș.

Neculai Banea, secretarul de stat pentru industria de apărare din Ministerul Economiei a declarat că – „este extrem de important să putem oferi Armatei un transportor fabricat în țară, din multiple rațiuni strategice și economice. Realizarea de către Compania Națională Romarm a transportorului pe baza unei asocieri de tipul joint venture cu o companie de renume precum Rheinmetall permite dezvoltarea experienței naționale în domeniu și dezvoltarea industriei naționale pe orizontală, iar în plan economic-social va genera locuri de muncă, venituri suplimentare realizate la bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale, retehnologizarea agenților economici implicați, precum și costuri mai reduse cu mentenanța pe întreg ciclu de viata al produsului“

„Realizarea noului transportor blindat pentru trupe 8×8 este bazată pe cooperare tehnologică și de know-how între uzina românească, producătorul tradițional de transportoare blindate pentru forțele armate, și partenerul său strain. Cele două societăți partenere își propun fabricarea noilor vehicule blindate 8×8 în Romania, dar și ca noile echipamente să corespundă în totalitate cerințelor operaționale ale luptătorilor români, inițiativa venind în contextul nevoilor de înzestrare cu transportoare blindate pentru trupe ale Ministerului Aparării Naționale”, se arată în comunicatul Companiei Naționale Romarm, citat de romaniabreakingnews.ro

Noul transportor blindat SAUR

Noul transportor blindat SAUR

Comunicatul Companiei Romarm pe larg:

PARTENERIAT ROMÂNO-GERMAN PENTRU FABRICAREA TRANSPORTOARELOR BLINDATE DESTINATE ARMATEI

Uzina Automecanica Moreni și producătorul Rheinmetall Landsysteme au semnat acordul acționarilor pentru înființarea societății cu capital mixt româno-german pentru fabricarea de vehicule blindate 8×8 în cadrul industriei naționale de apărare, Romanian Military Vehicle Systems S.A., societate în care fiecare acționar deține 50% din capitalul social al acesteia.

Ceremonia a avut loc în data de 22 noiembrie 2016, la Cercul Militar Național, cu ocazia prezentării Legii privind Industria Națională de Apărare, promulgată de Președintele României, Klaus Iohannis, în prezența Viceprim-ministrului Costin Borc, Ministru al Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri și a Ministrului Apărării Naționale, Mihnea Motoc.

Realizarea noului transportor amfibiu blindat pentru trupe 8×8 este bazată pe cooperare tehnologică și de know-how între uzina românească, producătorul tradițional de transportoare blindate pentru forțele armate, și partenerul său străin.

Cele două societăți partenere își propun fabricarea noilor vehicule blindate 8×8 în România, dar și ca noile echipamente să corespundă în totalitate cerințelor operaționale ale luptătorilor români, inițiativa venind în contextul nevoilor de înzestrare cu transportoare blindate pentru trupe ale Ministerului Apărării Naționale.

”Considerăm ca este extrem de important să putem oferi Armatei un transportor fabricat în țară, din multiple rațiuni strategice și economice. Realizarea de către Compania Națională Romarm a transportorului pe baza unei asocieri de tipul joint venture cu o companie de renume precum Rheinmetall permite dezvoltarea experienței naționale în domeniu și dezvoltarea industriei naționale pe orizontală, iar în plan economic-social va genera locuri de muncă, venituri suplimentare realizate la bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale, retehnologizarea agenților economici implicați, precum și costuri mai reduse cu mentenanța pe întreg ciclu de viață al produsului. Cu siguranță acesta este un moment cheie în revitalizarea industrie naționale de apărare și sperăm ca producția de serie a transportorului să înceapă cât mai curând.” a declarat Neculai Banea, secretarul de stat pentru industria de apărare din Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Prezenți la eveniment, reprezentanții Rheinmetall Landsysteme au mulțumit pentru încrederea acordată și au subliniat că obiectivul Rheinmetall este de a integra cea mai bună tehnologie de care dispune pentru ca proiectul să aibă rezultatele așteptate.
Viceprim-ministrul Costin Borc și Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, au salutat inițiativa și au punctat că aceasta reprezintă un pas important pentru realizarea în România a unui vehicul blindat care să satisfacă nevoile și cerințele forțelor armate.

La eveniment au luat parte și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, locțiitorul șefului Departamentului pentru armamente, generalul maior Cătălin-Adrian Moraru, precum reprezentanți ai forțelor sistemului național de apărare, ai autorităților, ai industriei de apărare și ai sindicatelor. – sursa: romarm.ro

Cum va arata noul transportor blindat destinat infanteriei române

Cel mai probabil, noul transportor blindat realizat de firma mixtă româno-germană va fi dezvoltat pe baza modelelor Lynx KF31/KF41 sau Boxer

Video: Rheinmetall Defence – Lynx KF31/KF41 Infantry Fighting Vehicle

Video: Rheinmetall Defence – Boxer 30mm Lance Turret 8X8 Infantry Fighting Vehicle

Ce alte modele mai fabrică Rheinmetall?

 

Video:Faimosul tank de luptă Leopard 2

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: