ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: 16 ani de la atentatele de la 11 septembrie 2001. „America nu poate fi intimidată” – Donald Trump

Video: 16 ani de la atentatele de la 11 septembrie 2001. „America nu poate fi intimidată” – Donald Trump

Donald și Melania Trump s-au recules în liniște în grădina Casei Albe la ora locală 08:46 (12:46 GMT), înconjurați de numeroși colaboratori.  Ora reculegerii 08:46 (12:46 GMT), nu a fost aleasă întâmplător, ci reprezintă momentul în care primul avion de linie deturnat de rețeaua Al-Qaida a intrat într-unul din cele două turnuri World Trade Center (WTC) din New York. 

„America nu poate fi intimidată” – Donald Trump

Președintele american Donald Trump a adus luni un omagiu celor aproape 3.000 de victime ale atentatelor de la 11 septembrie 2001, el asigurând în timpul unei ceremonii la Pentagon că SUA nu vor uita niciodată ce s-a întâmplat atunci și nu se vor lăsa niciodată intimidate, relatează AFP.

‘Atunci lumea s-a schimbat, dar și noi toți ne-am schimbat’, a spus Trump în discursul rostit în locul unde s-a prăbușit unul dintre cele patru avioane civile deturnate de teroriștii Al-Qaida.

‘America nu poate fi intimidată’, a avertizat el ‘teroriștii care au încercat să distrugă determinarea’ Statelor Unite. ‘Vom face în așa fel încât să nu-și găsească niciodată un refugiu de unde să lanseze atacuri asupra țării noastre. Nu se vor putea ascunde nicăieri pe Pământ’, a promis Trump.

Ceremonia de la Pentagon s-a înscris în șirul de evenimente comemorative organizate în fiecare an pe 11 septembrie. Înainte de a veni aici, Donald și Melania Trump, alături de numeroși colaboratori, s-au recules în liniște în grădina Casei Albe la ora locală 08:46 (12:46 GMT), ora la care primul avion de linie deturnat de rețeaua Al-Qaida a intrat într-unul din cele două turnuri World Trade Center (WTC) din New York, scrie Agerpres.

Schimbările produse în lume după 11 septembrie 2011

11 septembrie. O dată pe care nu mai putem să o uităm. E ziua în care lumea s-a schimbat pentru totdeauna. Pericolul terorist a devenit o realitate a timpurilor pe care le trăim. După 11 septembrie 2001, s-au schimbat legi, s-a modificat felul în care călătorim, în care se fac controalele de securitate, se verifică mailuri şi conversaţii telefonice. Americanii comemorează astăzi 16 ani de la atentatele de la World Trade Center.

Pe 11 septembrie 2001, patru avioane deturnate de terorişti Al-Qaida au provocat groază în Statele Unite şi moartea a aproape 3.000 de oameni.

Atacurile de la 11 septembrie 2001 au schimbat total lumea. După ce teroriştii au lovit în inima Statelor Unite, nimeni nu s-a mai simţit în siguranţă. Ulterior, americanii l-au ucis pe cel responsabil pentru atentate şi au declanşat un război împotriva terorismului. Lupta lor a avut însă efecte opuse şi nu a făcut decât să alimenteze acest fenomen şi să declanşeze un val de atacuri în lumea întreagă.

La 11 septembrie 2001, 19 terorişti reuşeau să dea o lovitură cruntă Statelor Unite şi să şocheze o lume întreagă.

„Astăzi, concetăţenii noştri, stilul nostru de viaţă şi chiar libertatea noastră au fost atacate într-o serie de atacuri teroriste”, afirma atunci George W. Bush, preşedintele SUA.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: