ROMÂNIA BREAKING NEWS

Victorie pentru Adevărul și Dreptatea Românească din Nadăș! Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat cu Sentință Definitivă!

Victorie pentru Adevărul și Dreptatea Românească din Nadăș! Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat cu Sentință Definitivă!

Azi 9 iunie 2017, s-a pronunțat Sentința Definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție în celebrul cazu Nadăș, satul satul retrocedat cu totul, pe baza unor documente falsificate de familia Colțeu.
Prin urmare, Certificatul de Mostenitor este desfintat definitiv! Prin respingerea tuturor contestațiilor, rămâne definitivă decizia Curții de Apel Timișoara din 21.12.2016 prin care s-a desființat Certificatul de Moștenitor.

Domnul Adrian Grigoriu, omul care s-a implicat voluntar și direct în apărarea adevărului și a dreptului de proprietate al sătenilor din Nadăș, împreună cu un grup de patrioți care nu au rămas indiferenți la suferința acestora, a declarat după aflarea deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție:

„Acum rog faceți, care unde puteți, slujbă de mulțumire lui Dumnezeu că a ascultat rugăciunile a sute de mii de români. Semnificațiile sunt URIAȘE pentru întreg Poporul Român dar și alte popoare. Dar despre asta vom discuta separat. Ziua de azi este o zi istorică în lupta de eliberare a Poporului Român se sub jugul nevăzut al Mafiei Internaționale.” – Adrian Grigoriu

Un Istoric foarte pe scurt despre cazul Nadăș extras din https://romaniabreakingnews.ro/nadas-este-romania-cazul-nadas-este-cazul-romaniei-in-miniatura/

1901 –Familia Grosz Weiss câştigă la licitaţia la executarea silită a moșiei de 8,762 de ha pe care se află satul Nadăș, păduri etc.
1913-1921 – din domeniul de 8,762 de ha ale satului Nadaş, circa 4,000 de hectare de teren agricol, păşune şi păduri ajung prin împroprietăriri şi ocazionale cumpărări în proprietatea sătenilor din Nadaş.
1939 – Familia Grosz-Weiss vinde restul de teren şi păduri 4,700 de ha. Firmei Forestiera Nadaş deţinută în proprietate de 80% de dl. Micloși, fostul administrator al domeniului Grosz-Weiss.
1948 – Firma Forestieră Nadaş este naţionalizata şi averea imobiliară trece la stat, în prezent reprezentat de Romsilva RĂ
1951- moare în Israel ultima membră a familiei Grosz Weiss fără copii.
1955 – la un birou notarial din Geneva, Elveţia se împarte la cei 14 moştenitori tot ce mai rămăsese de la familia Grosz Weiss respectiv nişte bijuterii şi o sumă mică de bani şi cu asta se termină moştenirea familiei Grosz Weiss.
După 1989, singurii care ar fi avut vreo posibilă pretenţie asupra vreunei moşteniri ar fi putut fi urmaşii acţionarului Micloşi şi doar asupra acţiunilor şi nu asupra imobilelor, deci, ar fi putut fi despăgubiţi cu acţiuni la fondul Proprietatea. Dar nimeni nu a făcut niciodată vreo cerere în acest sens şi au şi ieşit din toate termenele.
Anul 2002 – se întocmeşte de către notarul Adrian Vlai Certificatul de Moştenitor prin care Familia Colțeu este desemnat drept moştenitoare în linie directă a familie Grosz-Weiss asupra unor proprietăţi din municipiul Arad şi satul Nadaș. Documentul este un fals intelectual cu cel puţin 8 aspecte de fals.
În baza Certificatul de Moştenitor, Familia Colțeu depune cereri la Comisia de fond funciar al Judeţului Arad şi Comisia locală de fond funciar al comunei Tauţ de care aparţine satul Nadaş pentru a intra în posesia imobilelor deţinute în 1901 de către familia Grosz –Weiss.
Anul 2006 – în 2 termene, judecătoarea Mariana Luciu pronunţa hotărârea prin care se admite cererea Familiei Colțeu în baza Certificatul de Moştenitor şi a actelor de proprietate de la data de 1901. Hotărârea este dată în baza legii nr.257/2005 care prevede că se pot retroceda imobilele care au fost luate de stat după 1945. Hotarârea lui Mariana Luciu este un fals intelectual şi un abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave asupra averii Statului Român şi averii personale a sătenilor din Nadaş. În plus, a dispus asupra averii a 800 de săteni dar nu se găsea nici unul în sală. Judecătorii au obligaţia legală să stăruie în aflarea adevărului şi sunt sancţiuni prevăzute în lege dacă nu o fac dar nici procuorii nici judecătorii nu instrumentează vreun caz împotriva procurorilor şi judecătorilor pentru abuz în serviciu, în fapt legile NU sunt aplicate. Sătenii nu au ştiut de proces pentru că primarul PNL Pleș nu i-a informat când Comisia locală de fond funciar a primit citaţia. Mariana Luciu este azi Preşedinta Judecătoriei Ineu.
După câteva etape procesuale, recursul comisiei judeţene se respinge la Tribunalul Arad.
Ca o coincidenţă surprinzătoare, toate recursurile la Tribunalul Arad până în prezent ajung să fie judecate de complete conduse de judecătorul Horea Oprean.
Anul 2009 – Judecătorul Tripa de la Judecătoria Ineu admite cererea Familiei Colţeu de a se înregistra în Cartea Funciara cu întreaga suprafaţă a satului, biserica, cimitir, drumuri comunale, 400 de gospodarii cu case şi acareturi.
Anul 2006 – în baza hotărârii judecătoreşti, Romsilva RĂ preda familiei Colţeu 4,700 de hectare de pădure precum şi fondul de vânătoare ce încep să fie exploatate imediat. Familia Colţeu primeşte fonduri APIA de sute de mii de Euro pentru toată suprafaţa de 8,762 de ha, desfăşoară ample petreceri de vânătoare cu mai marii judeţului, ai sistemului juridic şi nişte străini.
Anul 2012 – Familia Colţeu începe executările silite împotriva sătenilor, îi pune să îşi dărâme propriile case, le sechestrează recoltele. Sătenii nu pot cuprinde cu mintea necazul care s-a abătut asupra lor fără ca ei să fi făcut ceva sau să fi ştiu ce se unelteşte. În totală lipsă de cunoştinţe în domeniu, sătenii angajează un număr de avocaţi între care cei mai activi au fost avocatul Stelian Lupu şi Nadia Vucoiev, avocaţi care reuşesc să piardă toate contestaţiile la executare şi omit prin surprinzătoare coincidenţe să atace titlul în baza căruia se făceau executările, adică sentinţa din 2006 în care sătenii executaţi nu au fost parte.
Ca urmare a executărilor, un sătean moare de atac de cord când I s-a luat recolta, altul face atac cerebral şi este şi azi în cărucior când a fost pus să îşi dărâme propria casă construită de bunici, unii săteni părăsesc satul. Incertitudinea conduce că sătul să cadă în neglijare, în paragină, lipsa de întreţinere creează o imagine deprimantă.
Anul 2012 – decembrie – se constituie GRUPUL DE SOLIDARITATE ROMÂNEASCĂ CU SĂTENII DIN NADAŞ, ARAD. Grupul de români patrioți acţionează să informeze şi să solidarizeze pe sătenii confuzi, speriaţi şi descurajaţi şi să purceadă în frunte cu dna Av Vasilica Coroiu din Bucureşti la atacarea tuturor actelor şi sentinţelor date împotriva sătenilor.
Anul 2014 – Urmare a plângerii depuse de dna. av. Coroiu, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, serviciul local Timişoara începe Urmărirea Penală împotriva familiei Colţeu şi a grupului din care fac parte, se sechestrează arhivele firmelor, se preda pădurea în paza juridică către Romsilva, se încetează exploatările. Se constată un prejudiciu de 21 milioane de Euro, infracţiuni la codul silvic ca urmare a explotării celor mai bune exemplare de arbori lăsând pentru regenerare cele mai proaste exemplare, adică invers decât prevederile regulilor silvice. Ca să acopere ilegalităţi, Familia Colțeu şi echipa lor infracţionala au incendiat zonele exploatate. Timp de 6 ani, inspecţiile silvice nu au constatat nici un fapt ilegal, fiind conduse de membrii ai aceluiaşi gigantic grup de crimă organizată.
Anul 2015 – Familia Colţeu a condus atacul unui grup de jandarmi împotriva liderului sătenilor Iovu Biriş în scopul de al îl deposeda printr-o executare silită ilegală de un teren şi de nişte case de chirpici. Atacul a vizat intimidarea tuturor sătenilor şi a eşuat în toate felurile.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: