ROMÂNIA BREAKING NEWS

Protestele de la Pungești au contat ! Victorie ! Chevronul a dat înapoi ! Mulțumim eroilor Rezistentei: Munteanu Gheorghe și Spiridon Costache

Razesii de la Pungesti au invins

PÂNÃ LA CAPÃT…Când au vãzut autoritãtile reactia Pietei Universitãtii si cea a clujenilor care au iesit în stradã si s-au solidarizat cu protestatarii de la Pungesti, au luat decizia sã retragã si ultimele utilaje rãmase la Silistea. Si-au dat seama cã Pungestiul a devenit simbolul luptei împotriva gazelor de sist si vor, probabil, sã nu transforme locul protestelor de la Silistea, într-o nouã Piatã a Universitãtii. Aici au început sã aparã oameni de peste tot, cu corturi, hotãrâti sã rãmânã pânã când se rezolvã toate problemele. Asearã târziu, la hotelul Racova, a avut loc o sedintã secretã cu toti factorii de decizie, prefectul si sefii de la Jandarmerie, Politie si SRI. Ar fi fost interesant dacã si vasluienii ar fi iesit asearã în Piata Civicã sã se solidarizeze cu Pungestiul.

La ora 7.30, în zona protestelor de la Pungesti, au apãrut iar autoritãtile, dar fãrã trupele de jandarmi. Prefectul Radu Renga, care ieri dãdea ordin ca jandarmii sã intre în fortã în protestari, a venit, de aceastã datã, sã urce ultimele utilaje rãmase si sã le ducã de acolo. Acesta era însotit de comandantul Jandarmilor, Paul Smântânã si de seful IPJ Vaslui, Mihai Carp, toti implicati în intimidarea protestatarilor. Amintim cã cinci persoane au ajuns la spital si douã în stare foarte gravã. Asa cum era si de asteptat, prefectul a fost luat la întrebãri de protestatari, cerându-i-se socotealã cu privire la ordinul de a se intervini în fortã, stiindu-se cã în locul incidentelor erau si foarte multi copii. Radu Renga a dat dovadã de cinism, spunând cã nu stia acest lucru. Este greu de crezut, mai ales cã toate fortele de la Politie, Jandarmerie si SRI au fost dislocate în zonã. Acelasi rãspuns îl dãdea ieri si colonelul Paul Smântãnã, care dupã ce dãduse ordin de închidere a circulatiei pe drumul judetean, în fata presei o fãcea pe nestiutorul, dând rãspunsuri hilare de genul: „Chiar nu se poate circula!”. Prefectul Renga le-a mai spus protestatarilor cã a dat ordin de atac al fortelor de jandarmi asupra localnicilor cã asa i-a cerut Jandarmeria. „A venit si ne-a spus cã a dat ordin ca protestatarii sã fie dispersati si îndepãrtati de la locul unde Chevron dorea sã intre cu utilajele, fiindcã asa i s-a cerut de la mai marii Jandarmeriei. I-am cerut sã-mi spunã cum de a putut da ordin de replesalii când aici erau foarte multi copii. Si i-am relatat cum un copil de trei ani era sã fie cãlcat în picioare, dar noroc cã tatãl sãu a fãcut scut cu propriul corp pentru a-l salva. Dar a ridicat din umeri, spunând cã el a fãcut totul conform legii”, a declarat Zîna Domintean, unul dintre activistii antifracking de la Galati, venitã de luni la locul evenimentelor.

Searã magicã dupã pleacarea jandarmilor

Dupã ce jandarmii s-au retras, seara a devenit una magicã. Paul Iura, de la Vama Verde, împreunã cu camarazii sãi, sositi în zonã, au cântat în jurul unui foc de tabarã. S-au copt cartofi la jar si s-au rememorat evenimentele de peste zi. Dupã ora 23.00 au început sã vinã oameni de peste tot, din Bucuresti, Slatina si Cluj.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: