ROMÂNIA BREAKING NEWS

Victimele regimului comunist din Basarabia au fost comemorate la Chișinău

Deputați, miniștri, reprezentanți ai societății civile, supraviețuitori ai deportărilor și urmași ai acestora au participat la ceremonia de comemorare a victimelor represiunilor regimului comunist, desfășurată astăzi în scuarul Gării din Chișinău.

La eveniment au participat Președintele Nicolae Timofti, prim-ministrul Iurie Leancă, și primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă.

Președintele Nicolae Timofti a declarat că este important să păstrăm vie amintirea celor care timp de aproape jumătate de secol au îndurat politicile de asuprire prin deznaționalizare, înfometare și deportare. „Avem obligația morală să-i purtăm totdeauna în suflet pentru că, doar recuperând memoria și spunând adevărul, vom putea construi un viitor mai sigur și mai demn pentru copiii și nepoții noștri”, a spus șeful statului.

Prezent la eveniment, premierul Iurie Leancă a declarat că Guvernul are trei obiective importante. „Să nu se uite sub nicio formă ceea ce s-a întâmplat acum 65 de ani. Evocarea acestui eveniment tragic, acestui calvar prin care am trecut cu toții și, în mod special dumneavoastră, trebuie să fie o istorie importantă pentru noi. Cel de-al doilea obiectiv este ca cel puțin o părticică din recompensa pentru pierderi, suferința prin care ați trecut dumneavoastră să vi le putem oferi. Și al treilea obiectiv este să facem tot ce ne stă în puteri ca astfel de perioade tragice din istoria noastră să nu se mai repete”, a declarat Leancă.

independent.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.