ROMÂNIA BREAKING NEWS

Viceprimarul din Baia Mare, Pap Zsolt István, a dat jos un steag românesc! A urmat reacția primarului Cătălin Cherecheș

Viceprimarul din Baia Mare, Pap Zsolt István, a dat jos un steag românesc! A urmat reacția primarului Cătălin Cherecheș

„Sărbătoarea castanelor”, desfășurată între 23 – 25 septembrie la Baia Mare, a avut parte de un incident sfidător la adresa simbolurilor de stat ale României, având-ul protagonist pe chiar unul dintre edilii locali, în persoana viceprimarului Pap Zsolt István, care ar fi dat jos un steag românesc. Incidentul a avut loc în contextul în care primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheş (foto), a mers  în zona unde a avut loc sărbătoarea și a constatat că pe tarabe erau scrise denumiri doar în limba maghiară. Acesta  a fost deranjat de acest lucru și edilul a reacționat prin montarea tricolorului românesc pe acele tarabe.

În același timp, viceprimarul István Zsolt Pap a înlăturat un steag românesc, gest pe care Cherecheş l-a considerat un afront. Ulterior, primarul a decis să-i retragă atribuţiile.

Primarul Cătălin Cherecheş a ținut să clarifice foarte clar că nu se va trece peste acțiunile noilor lideri ai UDMR din planul local.  Cherecheș a mai precizat că județul se numește Baia Mare și că denumirea oficială este tot Baia Mare.

„Faptul că se acceptă și denumirea Nagybánya, acest lucru se face din „din curtoazie, din eleganță”, a precizat primarul. Mai mult decât atât, edilul a mai explicat că dorește ca toate anunțurile din județ să fie scrise în limba română.

„Dacă eu mă duc să cumpăr pâine, acolo unde mă duc să cumpăr pâine scrie mare şi lat Pâine, şi nu scrie Kenyér. Iar dacă nu vor să schimbe din Kenyér în Pâine, atunci lângă Kenyér să pună steagul românesc. Şi atunci înţeleg că pot să intru şi eu român acolo. Dar dacă scrie numai în ungureşte înseamnă că nu e şi pentru mine, pentru românul ăsta care este pentru unii ca ei un papagal  care trebuie să citească în dicţionare ce le scriu alţii în limba maghiară”, a explicat primarul. Faptul că viceprimarul orașului a decis să dea jos steagul românesc, l-a făcut pe primar să îi retragă atribuțiile pe care i le-a delegat.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: