ROMÂNIA BREAKING NEWS

Vicepreședintele Partidului DREAPTA din RM: „Congresul românilor de pretutindeni” între bătaie de joc și amatorism

Vicepreședintele Partidului DREAPTA din RM: „Congresul românilor de pretutindeni” între bătaie de joc și amatorism

Vicepreședintele partidului unionist Dreapta din Republica Moldova – Ion URSU și-a exprimat în cadrul unui dialog cadru cu președintele Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina, Marian CLENCIU,  pe teme de interes național și identitate națională românească,  percepțiile asupra așa zisului Congres al românilor de pretutindeni care a stârnit vii controverse în spațiul public și al mediei din on-line și datorită modului în care a fost organizat și al modului de selcție a participanților, selecție realizată într-un total dispreț față de tot ceea ce înseamnă reprezentativitate.

Ion URSU vicepreședinte Partidul_Dreapta

Ion URSU vicepreședinte Partidul Dreapta

„Acest congres este un exemplu elocvent de risipă a banului public, de amatorism și bătaie de joc la adresa comunităților de români din afara Țării, care se luptă în continuare, zi de zi, pentru păstrarea identității naționale românești.

Noi românii avem această problemă și ea este mai veche. Dacă ne gândim atât la reprezentanțele diplomatice cât și la influența României și sprijinul românesc față de comunitățile istorice românești din R. Moldova, Ucraina, Serbia și alte state, observăm de multe ori o inconsecvență a politicii statului român, în primul rând, iar în al doilea rând, de multe ori o necunoaștere a realităților de pe teren și de multe ori, acțiuni care nu prea ajută ideii naționale.

Avem nevoie de o strategie clară și pe termen lung, cu privire la sprijinul comunităților istorice românești și a diasporei, pentru că sunt două categorii distince și din păcate mulți actori politici din România încurcă sau omit realitățile, pentru că nu poți compara și nu poți pune un semn de egalitate între comunitatea de români din Luxemburg care numără poate câțiva zeci sau maxim câteva sute de români și comunitatea românilor din Ucraina care sunt câteva sute de mii și sunt autohtoni.

Deci avem nevoie de o strategie clară dar în același timp distinctă pentru comunitățile istorice și pentru diaspora. Pentru că aceste două categorii distincte au nevoi și necesități diferite.”

Ion URSU – Vicepreședintele Partidului unionist DREAPTA în dialog la București, materialul integral aici.

romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: