ROMÂNIA BREAKING NEWS

Vicepreședintele Parlamentului European, în discuții cu Prim-ministrul Maia Sandu: „Acum chiar vedem premise pentru o schimbare în interesul cetățenilor”

Vicepreședintele Parlamentului European, în discuții cu Prim-ministrul Maia Sandu: „Acum chiar vedem premise pentru o schimbare în interesul cetățenilor”

Prim-ministrul Maia Sandu a avut în data de 24 iunie a.c. o întrevedere cu delegația deputaților europeni, condusă de Heidi Hautala, vicepreședinte al Parlamentului European. La ședință, oficialii au trasat prioritățile de cooperare între Republica Moldova și UE.

Premierul Maia Sandu a apreciat sprijinul Uniunii Europene acordat țării noastre, în special, în situațiile când procesele democratice se aflau în pericol și a exprimat speranța că partenerii europeni vor susține, în continuare, eforturile Guvernului de la Chișinău de consolidare a instituțiilor și proceselor democratice.

Premierul a subliniat că drepturile omului, revenirea la practicile democratice și crearea oportunităților pentru cetățeni sunt priorități absolute pentru Guvern. Șefa Executivului a menționat că guvernul precedent a făcut multe promisiuni și a pornit multe programe fără a avea acoperire financiară pentru ele și a lăsat țara într-o situație financiară dificilă.

„Am exprimat speranța că foarte curând vor putea fi reluate programele de asistență financiară și tehnică pentru Republica Moldova. Am exprimat solicitările noastre de ajutor pentru a investiga furturile majore din ultimii ani, dar și spălările de bani despre care știm cu toții. Sperăm foarte mult că, în continuare, vom obține suport pe aceste dimensiuni, dar și pe alte domenii, lucru care va duce la îmbunătățirea standardelor de viață ale cetățenilor din Republica Moldova”, a declarat Maia Sandu la conferința de presă.

La rândul său, vicepreședintele Parlamentului European, Heidi Hautala, a promis o nouă pagină în relația dintre Uniunea Europeană și noul Guvern de la Chișinău în implementarea reformelor democratice.

„Amtosfera la Chișinău este alta. Vom susține ferm un Guvern care are capacitatea și voința de a schimba Moldova pentru binele cetățenilor țării. Este important să deblocăm asistența macrofinanciară. Este binevenită această nouă inițiativă de a amplifica sprijinul nostru, pentru că vedem că acum chiar există voință politică. Mai ales în ceea ce privește crearea unui sistem judiciar independent și intensificarea proceselor de transparență și întărire a integrității”, a conchis oficialul european.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: