Dacă încă nu s-au mutat, atunci se pregătesc. Pare că din ce în ce mai mulți români renunță ușor, dar sigur, să mai locuiască în extra cunoscutele Share House. Motivele sunt nenumărate, nu am avea nici timp și nici spațiu să realizăm o listă cu toate nefericirile și nemulțumirile pe care oamenii le întâmpină zi de zi, oră de oră, în traiul vieții la comun. Și este de înțeles. E greu să stai cu alții în casă. Alții… necunoscuți.
Așa că mulți au găsit varianta: studio flat sau one bedroom flat. Pe românește, o garsonieră sau un apartament. Cu atât mai mult cu cât prețurile pentru o cameră într-o casă în care locuiesc și alții au ajuns să fie echivalente cu prețul unei garsoniere.
Câteva experiențe ale celor care au avut, pe de o parte, noroc, pe de altă parte, răbdare să închirieze ceva doar al lor, dar și pașii pe care i-au avut de parcurs în drumul către agențiile imobiliare le citiți în acest număr.
S-au dus vremurile în care românii nu vedeau altă opțiune decât aceea de a locui… la grămadă, în vestitele case de tip share, unde viața nu este întotdeauna așa cum ți-o dorești. Și nici măcar așa cum ți-o planifici. Mereu apar discuții de la te miri ce, ne povestesc oamenii care au trăit astfel de experiențe. Ei bine, nu mai este ce a fost. Acum mulți privesc și spre alte variante. Cum ar fi închirierea unei garsoniere sau a unui apartament micuț în care „ei să încuie, ei să descuie”.
Și cu atât mai mult cu cât prețurile la camerele duble au explodat în ultimele luni. Oamenii se gândesc simplu: „De cât să dau 550 de lire pe o cameră dublă, într-o casă cu alte 7-8-9 persoane, prefer să plătesc 700 de lire și să închiriez un studio flat (garsonieră). Iată mai jos, pe larg, cum au ajuns câțiva români la varianta acesta.
Cine crede că închirierea unei locuințe printr-o agenție imobiliară poate fi un adevărat test de răbdare și nervi nu are mereu dreptate. În cele mai multe cazuri așa este, însă există și excepții. Marius ne confirmă.
„Prima dată mi-am descărcat aplicația pe telefon, care se numește Zoopla. Am pus câteva cerințe care mă interesau pe mine acolo: zonă, distanță, preț maxim și ce caut, adică apartament, garsonieră, casă. Imediat mi-a apărut o listă întreagă cu garsoniere, cu prețuri care porneau de la £600, £650, £675 și ajungeau undeva la £800 pentru o garsonieră decentă. În poze arătau foarte bine, cu bucătărie, baie și camera propriu-zisă. Mi-a plăcut una dintre ele, am citit care sunt condițiile, dacă este mobilată, dacă nu este mobilată, ce se plătește, etc.
„Nici nu credeam că mă voi muta. O luasem și eu mai mult așa ca pe o experiență, însă de cum am intrat în casă mi-a plăcut enorm. Curat, destul de mare camera, pentru că totul este într-o singură cameră. Bucătăria, patul… totul…
Integral pe TREND ROMÂNESC: NE MUTĂM ÎN GARSONIERE?
The post TREND ROMÂNESC: NE MUTĂM ÎN GARSONIERE? appeared first on Diaspora Romaneasca.
Publicat de romaniabreakingnews.ro/Sursa: TREND ROMÂNESC: NE MUTĂM ÎN GARSONIERE?