ROMÂNIA BREAKING NEWS

Veste bună pentru securitatea energetică a României! Zăcământ de țiței și gaze, descoperit în Buzău: ”Poate fi cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani”

„Aceasta are potențialul să fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei”, se arată într-un comunicat al subsidiarei grupului austriac OMV.

Zăcământul a fost descoperit în perimetrul VIII Urziceni Est, la o adâncime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se află la 7-12 km distanță de zăcăminte mature, exploatate de peste 50 de ani.

Estimările obținute din testele efectuate la cele două straturi geologice indică o producție potențială pe sondă de 1.200 – 2.100 bep (baril echivalent petrol) /zi.

Anul acesta am avut cel mai ridicat nivel al investițiilor pentru explorare post-privatizare. Este important să continuăm activitatea de explorare, în condițiile în care 90% din zăcămintele pe care le operăm sunt mature și au atins vârful de producție cu mulți ani în urmă. În prezent, furnizăm circa 40% din necesarul de țiței și gaze al României„, a declarat, într-un comunicat, Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de explorare și producție.

În perioada următoare, cele două companii vor continua testele pentru a determina potențialul de producție și vor realiza campanii de achiziție de date seismice în regiune.

Descoperirea a fost făcută în cadrul parteneriatului de explorare onshore încheiat în 2010 de OMV Petrom și subsidiara grupului petrolier american Hunt Oil. Asocierea vizează explorarea blocurilor I Adjud și VIII Urziceni Est, operatorul fiind Hunt Oil.

Sursa: Mediafax prin R.B.N. Press

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: