ROMÂNIA BREAKING NEWS

Vară plină de premii pentru Coruri românești

Vară plină de premii pentru Coruri românești

Cantus Domini Sankt Petersburg la Singing World

Sursa foto: facebook.com/cantus.domini

După ce Corala Armonia și Teodoxa s-au întors cu medalii de aur de la competițiile European Choir Games și Grand Prix  în perioada 5-12 iulie, la Magdeburg, în Germania, așa cum a fost prezentat într-un articol precedent, vara a continuat să aducă vești bune:

(1) Și Corala Ciprian Porumbescu a Colegiului Național Ștefan cel Mare din Suceava s-a întors cu medalii de aur și argint de la competițiile desfășurate la Magdeburg
Vă prezentăm un fragment din concert, disponibil pe Youtube, Suită folclor:

(2) Corala Mitropolit Dosoftei a liceului teologic ortodox din Suceava a adus tot medalie de aur în țară. Sunt disponibile înregistrări de asemenea pe Youtube, din care prezentăm cântecul Oșteanul Român și doina Alei Codrule:

(3) O prestație impresionantă a avut și Corul Cantus Domini din București, care a participat la Festivalul și Concursul Internațional de Artă Corală „The Singing World ediția a 13-a care s-a desfășurat în orașul Sankt Petersburg, Rusia. Anul acesta la concurs au fost înscrise un număr de 38 de coruri, repartizate  pe mai multe secțiuni. Prezența Corului în Rusia a fost posibilă cu sprijinul oferit de Institutul Cultural Român și de Universitatea din București, conform Basilica.ro.

Cantus Domini la Sankt Petersburg, Singing World

La cele două secțiuni la care a concurat, Corul Cantus Domini a obținut locul I (aur) la secțiunea “Coruri pe voci egale femeiești și bărbătești”, respectiv, locul al II-lea la secțiunea “Coruri de cameră”. De asemenea, corul Cantus Domini s-a calificat în etapa Grand Prix unde a obținut Premiul special al Publicului acordat de către juriu în urma votului secret al celor peste 2.000 de persoane care au participat la gala Grand Prix. Corul Cantus Domini a obținut al doilea punctaj din concurs, după Corul Academic al Conservatorului din Moscova, având astfel bucuria de a se fotografia în costume naționale, în superbul oraș Sankt Petersburg, cu medaliile și tricolorul la piept, într-o atmosferă selectă. De apreciat profesionalismul Juriului condus de Valery Uspensky, director al departamentului Corală Academică în cadrul Conservatorului Rimsky-Korsakov din orașul gazdă și munca organizatorilor care au făcut posibil un astfel de concurs inter-cultural.

De asemenea este disponibilă pe Youtube înregistrarea concertului din 3 august, celui de la secțiunea 2 (Coruri pe voci egale femeiești și bărbătești) respectiv 5 (Coruri de cameră). Veți regăsi un repertoriu impresionant în aceste concerte, de la compozitori români consacrați (Gheorghe Danga, Paul Constantinescu, Ioan Chirescu, Pascal Bentoiu) la compozitori occidentali precum slovenul Jacobus Gallus sau elvețianul Ivo Antognini și până la compozitori ruși precum Serghei Rahmaninov și A. Mihailov (din care evidențiem „Devreme într-o dimineață” din folclorul rus). Vă dorim audiție plăcută pentru că merită !

De asemenea tot pe Youtube poate fi vizualizată prestația de excepție a Corului Academic de Cameră al Conservatorului din Moscova, ce a obținut cel mai mare punctaj din concurs, cu interpretări angelice:

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: