ROMÂNIA BREAKING NEWS

Uniunea Europeană a devenit principala piață pentru exporturile R. Moldova

Moldova a exportat, în primele cinci luni ale anului, mărfuri în valoare de aproximativ un miliard de dolari, în creștere cu doi la sută față de aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit Biroului Național de Statistică, mai mult de jumătate dintre mărfurile exportate au ajuns în Uniunea Europeană.

În perioada ianuarie-mai 2014, Moldova a exportat în țările europene mărfuri în valoare de peste 500 de milioane de dolari, în creștere cu 22 la sută față de aceeași perioadă din 2013.

Exporturile în țările CSI s-au micșorat cu aproximativ 20 la sută și s-au cifrat la 308 milioane de dolari. Totodată, moldovenii au importat din CSI mărfuri în valoare totală de două miliarde de dolari, ceea ce e cu doi la sută mai puțin decât în primele cinci luni ale lui 2013.

Sursa: Publika.md

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.