ROMÂNIA BREAKING NEWS

Unirea cu România! Opțiune la Forumul Public organizat de Președinția și Guvernul R. Moldova

Unirea cu România! Opțiune la Forumul Public organizat de Președinția și Guvernul R. Moldova

În cadrul evenimentului inițiat de președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, șeful Legislativului, Andrian Candu, și premierul Valeriu Streleț, pentru lansarea dialogului cu privire la semnarea Pactului pentru Moldova, Unirea cu România a fost una dintre propunerile făcute de invitații la Forum, într-o încercare de reconciliere națională în contextul protestelor antiguvernamentale care au început la 6 septembrie și care riscă să destabilizeze situația politică din republică, relatează joi publicația Timpul.md, citat de romaniabreakingnews.ro

Unii reprezentanți ai societății civile, dar și din mediul politic au adus în discuție unirea cu România, ca o soluție la situația actuală.

Gheorghe Răilean – primar al orașului Cimișlia

„…cea mai rapidă cale de integrare europeană este Unirea cu România” – Primarul orașului Cimișlia, democrat-liberalul Gheorghe Răilean

Primarul orașului Cimișlia, democrat-liberalul Gheorghe Răilean, le-a cerut membrilor Platformei Demnitate și Adevăr (DA) — la originea actualelor proteste — care au fost prezenți la Forum, să-și clarifice poziția față de problema Unirii. Răilean a afirmat că cea mai rapidă cale de integrare europeană este Unirea cu România, potrivit publicației menționate. „Putem să o luăm pe calea lungă, să întreprindem reforme riscante, sau să o luăm pe drumul scurt…”, a spus primarul.

Andrian Candu – președintele Parlamentului R. Moldova

Președintele parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu, a subliniat în acest context că subiectele mai importante — cum ar fi alegerea prin vot direct a președintelui țării sau Unirea cu România — să facă obiectul unor referendumuri consultative.

„Poate e cazul să nu ne mai ascundem și să punem o dată pe masă (această problemă) și poporul să decidă dacă e cazul să vorbim de Unire sau nu, cu toate consecințele (de rigoare) și să ne asumăm rezultatul” referendumului, a declarat Candu, citat de portalul Deschide.md.

scriitorul Nicolae Dabija

De asemenea, scriitorul Nicolae Dabija a solicitat guvernării să examineze opțiunea de reunificare a Republicii Moldova cu România, deoarece, în opinia sa, „doar asta ne-ar mai putea salva și ne-ar putea asigura un trai decent în spațiul european”.

Publicat de Andrei Rădescu – romaniabreakingnews.ro/ surse:timpul.md, deschide.md, agerpress.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: