ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ungaria este tot mai urâcioasă și intolerantă inclusiv față de un ugurii din afara țării! Editorial de Eva Șimon

Ungaria este tot mai urâcioasă și intolerantă inclusiv față de un ugurii din afara țării! Editorial de Eva Șimon

Ungaria este tot mai urâcioasă și intolerantă

orban_putin

Ludovic Orban și Vladimir Putin parteneri anti UE, NATO, …etc

În spatele meu, în autobuz, trei băieți de vreo 10–12 ani dezbat înfierbântați problema imigranților. Unul: – Ați auzit că ieri noapte au prins la graniță niște sirieni și polițiștii i-au dus la închisoare? Celălalt: – Păcat că nu am fost acolo. I-aș fi lovit cu piciorul și le-aș fi zis să meargă înapoi la ei acasă, în țara lor! Al treilea: – Eu i-aș fi scuipat! Mă uitam în spate și văd trei băieți frumușei, unul mai bărnăcuț, clar că era de etnie romă. M-a șocat violența vorbelor lor față de niște oameni pe care nici măcar nu i-au văzut, doar au auzit știrea la tv sau radio. Vorbele agresive ale acestor copii sunt rezultatul faptului că, de mai bine de un an, mediile din Ungaria varsă zi-noapte știrile controversate despre imigranții din țările arabe și nord-africane. Situația nu este una imaginară. Chiar s-a întâmplat aici, aproape de granița româno-maghiară. Dar, din păcate, putea să fie în oricare colț al Ungariei.

Cu câteva săptămâni înainte de referendumul din 2 octombrie, la care cetățenii ungari vor fi întrebați dacă doresc să permită Uniunii Europene să mandateze reinstalarea cetățenilor non-ungari în Ungaria fără aprobarea Parlamentului, s-a înființat în nordul țării o organizație a țiganilor cu scopul de a mobiliza minoritatea romă pentru a vota contra imigranților, care, vezi Doamne, vor veni să le violeze soțiile și fetele și să le ia locurile de muncă. De 25 de ani încoace niciodată nu a fost așa de mare ura față de străini în Ungaria cum este de câteva luni. Sondajele arată nu doar că îi urâm mai tare pe arabi, dar până și față de ungurii din afara țării a crescut intoleranța.

Cei care urmăresc problema respectării drepturilor minorităților din Ungaria au fost șocați zilele trecute de o veste îngrijorătoare: au fost suspendați din activitate angajații Biroului de protecție a drepturilor minorităților naționale și etnice (NEKI), deoarece în scurt timp acesta se va desființa, precum și Centrul de Presă Roma (RSK) și-a sistat activitatea pentru un termen nelimitat. În timp ce miliarde de forinți se varsă în saci fără fund, sume dedicate integrării sociale a etniei romă, organizații și instituții de intelectuali, care luptă contra rasismului și pentru protecția a drepturilor minoritare, ajung în pragul disperării și a desființării.

Știrea desființării acestor instituții nu a ajuns pe coperțile ziarelor din Ungaria. Problema a fost analizată și semnalată doar de câțiva intelectuali, care își dau seama de retrogradarea situației minorităților din țară. În rest, indiferența opiniei publice a ajuns la cote inimaginabile în ultimul timp.

Atât la țigani cât și la celelalte naționalități din Ungaria azi sunt băgate în seamă numai acele organizații și instituții, care arată o imagine perfectă, care nu pun întrebări doar dau din cap aprobator la tot ce li se spune de sus. Care dansează, cântă și, mai nou, și gătesc în ceaune, și chiar cred că prin asta și-au făcut datoria față de „păstrarea tradițiilor strămoșești”. Forumurile naționalităților sunt prezentări de rapoarte despre acțiuni total inutile, urmate de mese bogate și gustoase. Răspunsuri de mult nu se mai dau. Cei care acum câțiva ani mai aveau curajul nebunesc să pună întrebări, azi tac. Tac și înghit în sec.

Ungaria se închide în sine pe zi ce trece. Când vor fi mari, băieții din autobuz se vor rușina de gândirea dușmănoasă și urâcioasă pe care au avut-o. Și sunt sigură că vor fi supărați că au fost manipulați din fragedă copilărie.

Autor: Eva Șimon (Ungaria) – FoaieRomânească

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: