ROMÂNIA BREAKING NEWS

Un ziar rus scrie că „dezghețarea” conflictului transnistrean este posibilă

„Cum nu ar dori Chișinăul, și să obțină Transnistria, și să adere la NATO, și chiar să se unească cu România, nu le va reuși pe toate trei odată. Singura modalitate de a realiza acest lucru este războiul. Asta în timp ce, în regiunea transnistreană locuiesc sute de mii de cetățeni ruși, iar în aceste condiții Rusia va trebui să le țină apărarea”,  scrie ziarul rus Pravda.

„Alegând cel mai rău scenariu, „dezghețarea” conflictului transnistrean este posibilă, iar în acest caz cel mai mult va pierde Moldova. Țara și așa este foarte slabă, iar în urma războiului, poate să cadă la nivelul țărilor precum Sierra Leone și Republica Democrată Congo”, potrivit publicației.

„Alegerea pe care Chișinăul trebuie s-o facă este simplă: sau un stat federal moldovenesc neutru cu Transnistria, sau aderarea la NATO și România, dar fără Transnistria”, susține autorul articolului.

Moldova.ORG

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: