ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Un sfert de veac de la Revoluția Română din decembrie 1989”- masă rotundă la Târgoviște

Decembrie 1989 – decembrie 2014, un sfert de veac de la tributul de sânge dat de poporul român pentru sfânta libertate. Au rămas în urmă multă suferință, multe lacrimi, vieți și destine distruse și întrebări care încă iși caută răspunsul. Mai ales întrebări. 

La aceste întrebări și-au propus să răspundă în cadrul unei mese rotunde, intitulată sugestiv, „Un sfert de veac de la Revoluția Română din Decembrie 1989”, domnii:  Constantin Corneanu, Ion Calafeteanu, Vasile Buga,  Cezar Stanciu, Viorel Domenico, moderator Adrian Cioroianu.

Evenimentul a avut  loc vineri,12 decembrie 2014, la Muzeul de Istorie Târgoviște,   din Str. Calea Domnească și a fost organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște, Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, Institutul National pentru Studiul Totalitarismului, Universitatea Valahia din Târgoviște-Departamentul de Istorie și Editura Cetatea de Scaun.


Cu acest prilej au avut loc lansări și prezentări de carte ale participanților la masa rotundă: „Victorie însangerată. Decembrie 1989”, autor: Constantin Corneanu; „Ceausescu la Târgoviște 22-25 decembrie 1989”, autor: Viorel Domenico; „Nicolae Ceaușescu și mișcarea comunistă internațională”, autor: Cezar Stanciu și „Pe muchie de cuțit. Relațiile româno-sovietice 1965-1989”, autor: Vasile Buga.

Discuțiile au dezvăluit lucruri mai puțin cunoscute publicului, dar ținute  voit într-un con de umbră de anumite interese. Redacția R.B.N. Press vă pune la dispoziție înregistrarea integrală a dezbaterii care a ținut mai bine de două ore și jumătate. Vizionarea necesiă timp și răbdare, dar la sfărșit cu siguranță veți aprecia dezvăluirile și momentele de istorii  inedite, oferite de autorii participanți la dezbatere dar și de moderatorul Adrian Cioroianu. Pentru cei cu mai puțin timp și răbdare, R.B.N. Press va pregăti în zilele ce urmează, materiale de sinteză, foto, video și text, depre conținutul celor doua ore și jumătate ale „mesei rotunde”.

Vizionare plăcută!

 

Un_sfert_de_veac_Revolutia_romana_masa_rotunda_Targoviste

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.