ROMÂNIA BREAKING NEWS

Un român și un japonez percheziționați și expulzați din Transnistria. (imagini)

Octavian Balea, un fotograf român stabilit în Finlanda, a fost percheziționat și expulzat marți, la Tiraspol, în timpul paradei organizate cu prilejul sărbătoririi asa-zisei independențe a regiunii. ( 1 septembrie)

„Mi-a fost interzis să folosesc aparatul foto, iar ulterior am fost urmărit de mai mulți reprezentanți ai securității, îmbrăcați în civil și care aveau arme. Bineînțeles că nu am mai făcut poze, am luat microbuzul spre Chișinau. Am fost urmărit până la autogara din Tiraspol„, a declarat Balea, care este unul dintre autorii cărții „Transnistria – temnița limbii române„, citat de moldova.org.

Acesta a precizat că nu folosise aparatul foto până în momentul respectiv.

Românul nu este singurul străin care a primit un astfel de tratament. Luni, un fotograf japonez a fost amendat și expulzat pentru că făcuse poze la unul dintre punctele de trecere a frontierei de pe Nistru, iar un cameraman al televiziunii Publika din R. Moldova a fost reținut.


Punct de trecere al așa zisei frontiere nistrene a autoproclamatului stat nistrean.

Fotograful japonez expulzat este deja „vedetă” pe site-ul KGB – Transnistria Sursa imaginilor: Raisa Pădurean, Octavian Belea, KGB-Transnistria

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: