ROMÂNIA BREAKING NEWS

Un român din Irlanda, o lecție de bun simț și cinste printre străini

Un român din Irlanda, o lecție de bun simț și cinste printre străini

Radu Hajdu, un român care lucrează în Irlanda ca muncitor la o firmă de salubrizare și selectare de deșeuri, a găsit într-un container 2,775 de euro, potrivit  independent.ie și  thejournal.ie .

Nu a stat prea mult pe gânduri și s-a dus cu banii la șeful său. „M-au sunat cei de la firmă să-mi returneze banii și aproape că nu mi-a venit să cred”, spune cea care aruncase din greșeală banii la gunoi. Aceasta închiriase un container pentru a face curat în casa tatălui ei care murise în urmă cu ceva timp.

Din greșeală, femeia a aruncat cu mai multe lucruri și cei aproape 3.000 de euro, care cel mai probabil fusese strânși de tatăl ei.

Șefii au spus despre Radu că e „un muncitor serios și foarte onest”.

Femeia care aruncase banii din greșeală nu a vrut să își decline identitatea, a mărturisit, „Când Panda (firma de salubritate) m-a contactat, nu îmi venea să cred că au găsit bani și au avut cu onestitatea să mă caute. Sunt foarte impresionată de gestul companiei,  foarte frumos din partea lor. Am de gând să spun la toata lumea despre onestitatea lor”. Purtatorul de cuvant al companiei Panda , Brian McCabe, a declarat: „Suntem incantati că am putut înapoia proprietarului de drept banii pierduți. Un lucru foarte bine făcut de tot personalul implicat”

Și alți români s-au evidențiat prin conduită exemplară…

Salvatorul Cristian

Anul trecut, spre sfârșitul lunii octombrie, un alt român a ieșit în evidență la Dublin după ce a salvat de la înec o femeie care a încercat să se sinucidă aruncându-se în râul Liffey.

Angajat ca electrician, Cristian Pintea a observat-o pe femeie în timp ce se întorcea spre casă.

„Oprisem la semafor. Toți trecătorii care au observat evenimentul au început să țipe, oamenii au ieșit din mașini și s-au îndreptat spre apă. Am ieșit si eu din mașină.

Mi-am adus aminte că am o scară. Am luat-o, am extins-o maxim și am aruncat-o în râu. M-am agățat de peretele care înconjoară râul până am ajuns să ating scara și am coborât în apă. Am agățat-o pe femeia care plutea datorită gecii și am reușit s-o țin lângă mine până au venit pompierii, salvarea și poliția”, a povestit Cristian Pintea atunci.

Surse: thejournal.ie , romania-insider.com,  celebrity.yahoo.comindependent.ie

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.