ROMÂNIA BREAKING NEWS

Un nou site (cel mai mare) destinat problematicii Geopoliticii Spațiului Estic va fi lansat la București

Un nou site (cel mai mare) destinat problematicii Geopoliticii Spațiului Estic va fi lansat la București

Un nou site destinat problematicii Geopoliticii Spațiului Estic va fi lansat la București de către domnul Marius Văcărelu, inițiator al proiectului, specialist în științe administrative și geopolitică. Lansarea va avea loc sâmbătă 8 octombrie, în localul „The Temple Social Pub” din Str. Mărășești.

Noul site de Geopolitcă, parte a Asociației Geopolitica Estului (A.G.E.), asociație înființată recent la inițiativa domnului Văcărelu, va avea după cum se anunță prin vocea inițiatorului său, „o abordare cât mai exhaustivă a orientarilor și tendintelor de analiză a acestui spațiu, fiind deschis oricarei persoane care va dori să scrie cu eleganță și argumente despre oricare din multele teme de analiză pe care spațiul în cauză le oferă.”  Însăși deviza site-ului – „EST MODUS IN REBUS”, „este o măsură în toate”, anunță orientarea moderată și tonul echilibrat sub auspiciile cărora vor  fi prezentate și publicate analizele, viziunile și materialele dedicate problematicii Estului.

Geopolitica Estului este disponibil pe adresa web – http://geopoliticaestului.ro . Temele principale dedicate abordărilor publicistice sunt împărțite între cea a „Orientului Extins”, „Rusia” și cea a „Spațiului Ex-Sovietic”. În cadrul site-ului sunt deja disponibile pentru publicul avizat, articole: „Despre România și Rusia, cu pragmatism”, autor Marius Văcărelu,  Reconfigurarea strategică a centrelor de putere, autor Sebastian SÂRBU – Cercetator, director științific al Centrului de Cercetare și Studii de Securitate al Academiei Naționale de Securitate și Organizarea Apărării, despre raporturile de putere la nivel global și regional sub titlul Țările BRICS nu vor conduce lumea niciodată, autor Marius Văcărelu și despre Strategia Rusiei pe piața energetică europeană, autor Isabella Harțuche – masterand.

geopolitica_estulu_romaniabreakingnews_ro

Marius Văcărelu este cadru didactic la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, fiind specialist în științe administrative și geopolitică.

Este membru al colectivului care redactează revista de geopolitică și geostrategie „Geopolitica”. Este membru fondator al Societății Academice de Științe Administrative și al Institutului de Drept Public și Științe Administrative al României. Lucrările sale sunt publicate în Marea Britanie, Franța, Polonia, Rusia etc.

Video: Expunerile domnului Marius Văcărelu pe teme geopolitice în diverse emisiuni televizate

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: