ROMÂNIA BREAKING NEWS

Un moment de adevăr.Uniunea Europeană sau Uniunea Vamală? Ce ar alege cetățenii R. Moldova într-un referendum

Dacă ar trebui să aleagă în cadrul unui referendum între aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană și aderarea la Uniunea Vamală, doar 39 la sută dintre cetățenii R. Moldova și-ar da votul pentru integrarea europeană și 43 la sută ar opta pentru integrarea în Uniunea Vamală.

Cel puțin, așa arată datele ultimului Barometru al Opiniei Publice, prezentat astăzi de Institutul de Politici Publice.

Procentul proeuropenilor crește atunci când vine vorba să participe la un referendum în care ar trebui să aleagă între aderarea sau neaderare la UE. 44 la sută susțin că ar merge să voteze pentru integrarea europeană, iar 35 la sută susțin că ar vota împotrivă.

Totuși, dacă ar fi invitați să participe la un alt referendum pentru aderarea la Uniunea Vamală, „pentru” ar vota 47 la sută dintre participanții la sondajul BOP, iar 29 la sută ar fi împotrivă.

Viziunile proestice ale alegătorilor sunt explicate și de încrederea cetățenilor R. Moldova în mass-media rusească. 54% dintre participanții la sondaj afirmă că au încredere mare în presa rusească, față de 40 la sută câți cred în sursele de informare europene și 41 la sută – în presa românească.

Presa din Rusia este surclasată doar de presa din R. Moldova, în care au încredere 63 % din participanții la sondaj.

Precizăm că sondajul a fost realizat în perioada de 26 octombrie – 13 noiembrie, pe un eșantion de 1 109 persoane, iar marja de eroare este de +/- 3%.

Sursa:ziarulnational.md prin R.B.N. Press

Alegeri R. Moldova

728x90albastru

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.