ROMÂNIA BREAKING NEWS

Un grup de medici, distins cu Diplome de Onoare ale Guvernului. Pavel Filip: Sunteți cei care stați la straja celui mai de preț lucru al unei națiuni – sănătatea

Un grup de medici, distins cu Diplome de Onoare ale Guvernului. Pavel Filip: Sunteți cei care stați la straja celui mai de preț lucru al unei națiuni – sănătatea

15 angajați din sistemul medical au fost distinși astăzi cu cea mai înaltă distincție a Executivului – Diploma de Onoare a Guvernului, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, marcată la 7 aprilie.

Prim-ministrul Pavel Filip a exprimat recunoștință angajaților din sistemul de sănătate pentru profesionalism și devotament. ,,Ați îmbrățișat o profesie nobilă, dar și foarte responsabilă. Sunteți cei care stați la straja celui mai de preț lucru al unei națiuni – sănătatea. O națiune sănătoasă înseamnă în continuare și o țară dezvoltată”, a menționat Pavel Filip.

Printre cei distinși cu Diploma Guvernului sunt specialiști din diverse domenii: practicieni, conducători de instituții medicale, cadre didactice, dar și medici de familie, care de la 1 ianuarie și-au început exercitarea practicii independente. „Sunt convins că reforma asistenței medicale primare va rezolva problema pe care o mai avem astăzi în Republica Moldova – lipsa medicilor de familie”, a declarat șeful Executivului.

Premierul a accentuat că echipa guvernamentală va supraveghea în continuare implementarea reformelor în sănătate, astfel încât acestea să aducă beneficii oamenilor, fie că e vorba de sănătatea publică, asistența medicală primară, cea spitalicească sau de urgență.

Prim-ministrul a mărturisit că poartă un respect deosebit pentru profesia de medic, inclusiv dintr-un motiv personal. „Trebuie să recunosc că maică mea a vrut foarte mult să devin și eu doctor, am dezamăgit-o, alegând profesia de inginer și acest drum m-a adus acolo unde sunt, dar în schimb sunt bucuros că am ocazia să vă aduc mulțumiri și felicitări pentru activitatea pe care o faceți”, a conchis Pavel Filip.

La rândul lor, angajații din domeniul sănătății i-au mulțumit prim-ministrului pentru apreciere și s-au arătat încrezători că, împreună, vor duce la bun sfârșit reformele începute, contribuind astfel la însănătoșirea sistemului de sănătate și la creșterea calității serviciilor medicale.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: