ROMÂNIA BREAKING NEWS

Un dezastru pentru Gold Corporation! ROȘIA MONTANĂ A FOST DECLARATĂ SIT ISTORIC DE IMPORTANȚĂ NAȚIONALĂ!

Un dezastru pentru Gold Corporation! ROȘIA MONTANĂ A FOST DECLARATĂ SIT ISTORIC DE IMPORTANȚĂ NAȚIONALĂ!

Ceea ce trebuia lămurit de mult timp, s-a lămurit în ultimele zile ale anului 2015, mai exact pe 30 decembrie când, printr-un ordin al Ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, Roșia Montană a fost clasată ca sit istoric de categoria A, adică de importanță națională.

Iată ce a scris ministrul pe pagina sa de facebook: „La data de 30 decembrie 2015 am semnat ordinul de ministru de publicare a noii Liste a Monumentelor Istorice 2015, ce urmează să apară în Monitorul Oficial, prin care întreaga localitate Roșia Montană pe o rază de 2 kilometri este clasată ca sit în categoria A”.

Această acțiune prin care Roșia Montană revine la statutul de sit arheologic de categoria A va da dureri de cap celor de la Gold Corporation, care se chinuie de mulți ani să exploateze cu cianuri rezervele de aur de aici.

Așa cum spuneam și în alte rânduri, minele dacice și romane de la Roșia Montană sunt un monument unic, de o valoare istorică extraordinară care, dacă ar fi valorificate, ar transforma întreaga zonă într-un paradis turistic. Alternativa este un lac imens de cianuri, migrația a mii de oameni din zonă și distrugerea turistică a unei mari părți din Munții Apuseni.

Au jefuit suficient din acești munți romanii și austro-ungarii!

Publicat de romaniabreakingnews.ro / surse: Vlad-Alexandrescu, antena3.ro,  identitatea.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: