ROMÂNIA BREAKING NEWS

Un destin închinat cauzei românilor din Herța, Mircea BUDACU, a fost chemat la Dumnezeu.

Un destin închinat cauzei românilor din Herța, Mircea BUDACU, a fost chemat la Dumnezeu.

Familia, prin fiica Alina NECHITA, anunță cu regret, dispariția la 22 decembrie 2020 a tatălui Ing. Mircea BUDACU, originar din Herța, la vârsta de 92 de ani. Patriot și activist neobosit pentru ținutul Herța, răpit samavolnic în 1944 din trupul României, Mircea Budacu era președintele Societății Bucovina și decanul de vârstă al membrilor Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina (ACPBB).

Dragostea de locurile natale l-a determinat să scrie un manuscris, pe terminate cu titlul Plâng clopotele Herței.

Plasa Herța din județul Botoșani a fost ocupată fără nici un drept, deoarece nu făcuse parte nici din Basarabia și nici din Bucovina, în prezent fiind incorporată ca raionul Herța în cadrul Regiunii Cernăuți din Ucraina..

Colaboratorii din ACPBB, prieteni și parteneri îi vor păstra o vie amintire și recunoștință.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Gheorghe Ionașcu ACPBB

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: