ROMÂNIA BREAKING NEWS

Un BASARABEAN, primul în cursa pentru PREȘEDINȚIA UCRAINEI

Petro Poroșenko

Omul de afaceri ucrainean Petro Poroșenko, în vârstă de 49 de ani, originar din Basarabia, a anunțat, vineri seară, că va intra în cursa electorală prezidențială din Ucraina, programată pentru data de 25 mai, informează agenția Interfax.

„Consider că viitorul premier al Ucrainei va fi Petro Poroșenko. Este o candidatură care convine și opoziției“, susține Taras Berezovets,

directorul companiei de consultanță BERTA Communications, citat de agenția Interfax. Petro Poroșenko a vorbit în Euromaidan în seara zilei de 25 ianuarie și a susținut manifestațiile de protest.

„Numirea lui ca prim-ministru și garantarea dreptului de a selecta miniștri din afara partidelor politice ar reprezenta o victorie parțială pentru Euromaidan”, comentează sociologul Dan Nicu, într-o postare pe blogul său de pe adevarul.ro.

Totodată, Taras Berezovets, directorul companiei de consultanță BERTA Communications, nu exclude că Partidul Regiunilor se va rupe în două și astfel se va forma o nouă fracțiune parlamentară.

„Am luat decizia de a candida pentru funcția de președinte”, a spus proeuropeanul Petro Poroșenko,

menționând că în cursul zilei de sâmbătă își va prezenta în mod oficial candidatura. Fost ministru al Economiei și al Afacerilor Externe, Petro Poroșenko a subliniat faptul că forțele armate ucrainene trebuie reformate pentru a avea capacitatea de a apăra integritatea și suveranitatea țării. În discursul său, omul de afaceri a mai spus că armata nu va ceda nicio parte din teritoriul ucrainean, făcând referire la recenta anexare a peninsulei Crimeea de către Federația Rusă. Totodată, miliardarul ucraiean a promis că va face tot posibilul pentru a crea cât mai multe locuri de muncă.

Supranumit și regele ciocolatei, născut la Bolgrad, în sudul Basarabiei, Petro Poroșenko este om de afaceri și politician din Ucraina. Poroșenko domină cu firma sa Roshen piața dulciurilor din această țară. Mai mult, el a început să se extindă în Germania, unde a cumpărat o fabrică de amidon.

Potrivit Forbes, Poroșenko are, de asemenea, participații în agricultură, construcții navale și de automobile, dar și în domeniul mass-media. Poroșenko, în vârstă de 48 de ani, tată a patru copii, a avut un rol-cheie în revoluția protocalie din 2004. A condus Banca Națională a Ucrainei, a fost secretar al Consiliului național de securitate și apărare și ministru al Afacerilor Externe, iar în anul 2012 a ocupat și postul de ministru al Economiei. Are afaceri în Republica Moldova, în special în regiunea transnistreană, dar se zice că ar fi și proprietarul centrului comercial Gemeni, din centrul Chișinăului.

Sursa: Adevarul.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.