ROMÂNIA BREAKING NEWS

Umbra KGB/FSB la vizita Patriarhului Kirill la București. Cine este agentul rus care s-a afișat în spatele Patriarhului Daniel?

Umbra KGB/FSB la vizita Patriarhului Kirill la București. Cine este agentul rus care s-a afișat în spatele Patriarhului Daniel?

Priviți cu atenție această imagine! În spatele celor doi Patriarhi – Kiril și Daniel – se află două personaje: Valeri Kuzmin și Mihai Lauruc, scrie jurnalistul Grigore Cartianu, într-o postare pe facebook, cu titlul „UN AGENT AL RUSIEI, ÎN SPATELE PATRIARHULUI DANIEL!”

„Valeri Kuzmin e obraznicul ambasador al Rusiei la București. Prezența sa în spatele Patriarhului Kiril e cumva logică.

Dar Lauruc? Ce caută acest individ ca secondant al Patriarhului Daniel, alături de cei doi ruși? Veți vedea că nimic nu e întâmplător. Lauruc e omul rușilor și al PSD.

* Oficial, Mihai Lauruc e președintele Uniunii Rutenilor Subcarpatici din România (URSR), organizație fantomatică din Maramureș. În realitate, el e un al doilea ambasador al Rusiei în România. Un agent de influență implicat în operațiuni tenebroase.

* Mihai Lauruc e de loc din Rona de Sus, o comună maramureșeană situată la granița cu Ucraina. Fost boxer la Dinamo, este patronul Box Club Sighetu Marmației. Prin sponsorizări generoase, a ajuns chiar vicepreședinte al Federației Române de Box și șef absolut peste boxul profesionist. L-a finanțat pe Lucian Bute și l-a premiat pe Leonard Doroftei.

* În anii 2002-2003, Lauruc a fost arestat de mai multe ori pentru contrabandă cu combustibili din Ucraina. În operațiunile sale a folosit firme-fantomă.

* În timpul Guvernului Năstase, a provocat un scandal imens, care a dus la demisia secretarului de stat de la Justiție, Doru Trifoi. Acesta, mâna dreaptă a ministrului Rodica Stănoiu, se deplasase într-o zi de sâmbătă la Ploiești ca să facă presiuni asupra instanței pentru eliberarea lui Lauruc din arest preventiv.

* Comuna Rona de Sus e o placă turnantă a contrabandei cu țigări și cu combustibili din Ucraina. Primarul PSD-ist, Ioan Romaniuc, nu e străin de asta. Fiul său – nici atât. Lauruc și Romaniuc sunt buni prieteni.

* La Kiev, Lauruc este considerat un inamic al Ucrainei, fiind bănuit de spionaj în favoarea Rusiei.

* Ambasadorul rus Valeri Kuzmin a fost acasă la Lauruc, în februarie 2017. El a vizitat și Sighetul Marmației, și Rona de Sus. Cu acea ocazie, Lauruc a adus ode Armatei Roșii „eliberatoare” (în realitate, cotropitoare) și a militat pentru congruența ruteni=ruși. „Sighetul a primit prima vizită a unui ambasador rus, din istoria Sighetului – al doilea eveniment cu relevanţă istorică după procesul antirus şi antiortodox de la Tribunalul Sighet (1913-1914). Pentru rutenii subcarpatici din România, zilele de 13, 14 şi 15 februarie 2017 au fost memorabile, rememorând cele spuse în urmă cu mai bine de 100 de ani de apostolul Carpato-Rusiei (Rutenia Subcarapatică), Sfântul Alexei Kabaliuk, principalul învinuit în procesul de la Sighet: <<Poporul nostru este rusesc, rusin, rutean. Rusicitatea noastră nu este de ieri. Rusicitatea noastră nu este mai tânără decât Carpaţii>>”, a declarat Lauruc, spunându-le localnicilor ucraineni că ei sunt de fapt ruși!

* Lauruc încearcă să folosească URSR pentru a-i converti pe ucrainenii din satele maramureșene în ruteni. El face jocul Rusiei, militând pentru independența zonei subcarpatice din Ucraina (Zakarpatia).

* În 2010, Lauruc i-a spus unui ziarist local, venit să-i ia interviu: „Știi cam multe, și asta nu e bine”. Grigore Cartianu

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: