Înregistrarea dezbaterii „ULTIMATUMUL… 28 Iunie 1940”

Înregistrarea dezbaterii „ULTIMATUMUL… 28 iunie 1940”  – 26 iunie / Clubul Țăranului Român

Prima Parte

Actualizare 25 iunie 2014

Dragi Români,

În cadrul manifestării vor fi prezentate și puse la dispoziția publicului participant, o colecție de ziare  impresionanta prin număr și tematică. Ziarele fac parte din Colecția Dacian Dumitrescu.

R.B.N. Press vă prezinta în premieră, o mică parte din ziarele vremii ce vor fi  fi puse la dispoziția publicului la manifestarea care se va ține la Clubul Țăranului Român. Imaginile cu o parte din colecția de publicații pot fi vizionate în partea inferioară a paginii.

Vă așteptăm !

Pe data de 26 iunie 1940, ministrul de externe sovietic ii înmânează lui Gheorghe Davidescu, ministrul României la Moscova nota diplomatică care menționa: „Guvernul URSS propune guvernului regal al României: Să înapoieze Basarabia către Uniunea Sovietică. Să transmită Uniunii Sovietice partea de nord a Bucovinei, cu frontierele potrivit hărții alăturate”. Pe data de 28 iunie 1940 guvernul român acceptă Ultimatumul. Din cei 26 de membri ai Consiliului de Coroană, 19 au acceptat dictatul umilitor al bolșevicilor, iar 6 membri au fost împotriva cedării fără luptă. A existat o abținere.

A fost și a rămas cumpăna noastră istorică.

România Breaking News vă invită să  luați parte la dezbaterea care va avea loc în ziua de Joi 26 iunie 2014, la Clubul Țăranului Român.

Invitații la dezbatere, Ambasador (r) Ion Bistreanu și Doctor Constantin Corneanu, istoric, vor discuta împrejurările renunțării la rezistenta armată, efectele imediate ale cedării, ca și consecințele contemporane ale actului istoric trecut. 

Organizatori:, Institutul Frații Golescu,  Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina, Asociația Europeană de Studii Geopolitice și Strategice „Gheorghe I. Bratianu”

România Breaking News este partener media al evenimentului