ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ultimatum francez pentru UK: 31 octombrie va fi „ultima data limită” pentru Brexit

Ultimatum francez pentru UK: 31 octombrie va fi „ultima data limită” pentru Brexit

Data de 31 octombrie fixată pentru Brexit va fi „ultima, ultima dată limită”, a declarat președintele francez Emmanuel Macron în fața directorilor marilor bănci internaționale reuniți luni la Palatul Elysee.

„Trebuie să punem în aplicare decizia britanicilor, exceptând situația în care ei înșiși decid altfel”, a spus Macron, adăugând că își asumă „rolul tipului dur”, informează AFP.

„Am fixat sfârșitul lui octombrie drept ultima, ultima dată limită, pentru că nu vreau să văd nouă Comisie Europeană fiind nevoită să rezolve această problemă veche”, a adăugat Macron, reiterând că ar fi „inacceptabil” să fie „redeschise negocieri” asupra acordului deja negociat între Londra și cei 27 de membri ai UE, dar care a fost respins de parlamentarii britanici.

„Ar fi o idee proastă cea de a tot amâna”, a declarat, în engleză, șeful statului francez, întrebat despre viziunea lui asupra Brexitului, „pentru că, în pofida faptului că a vedea Marea Britanie plecând (din UE) este o veste foarte proastă, atunci când liderii încearcă să nu respecte o decizie a poporului, este mai rău”.

„Până în ultimul minut, singurul care poate să oprească Brexitul este guvernul britanic”, a conchis Emmanuel Macron, refuzând ca UE să-și asume responsabilitatea separării.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: