ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ultimatum francez pentru UK: 31 octombrie va fi „ultima data limită” pentru Brexit

Ultimatum francez pentru UK: 31 octombrie va fi „ultima data limită” pentru Brexit

Data de 31 octombrie fixată pentru Brexit va fi „ultima, ultima dată limită”, a declarat președintele francez Emmanuel Macron în fața directorilor marilor bănci internaționale reuniți luni la Palatul Elysee.

„Trebuie să punem în aplicare decizia britanicilor, exceptând situația în care ei înșiși decid altfel”, a spus Macron, adăugând că își asumă „rolul tipului dur”, informează AFP.

„Am fixat sfârșitul lui octombrie drept ultima, ultima dată limită, pentru că nu vreau să văd nouă Comisie Europeană fiind nevoită să rezolve această problemă veche”, a adăugat Macron, reiterând că ar fi „inacceptabil” să fie „redeschise negocieri” asupra acordului deja negociat între Londra și cei 27 de membri ai UE, dar care a fost respins de parlamentarii britanici.

„Ar fi o idee proastă cea de a tot amâna”, a declarat, în engleză, șeful statului francez, întrebat despre viziunea lui asupra Brexitului, „pentru că, în pofida faptului că a vedea Marea Britanie plecând (din UE) este o veste foarte proastă, atunci când liderii încearcă să nu respecte o decizie a poporului, este mai rău”.

„Până în ultimul minut, singurul care poate să oprească Brexitul este guvernul britanic”, a conchis Emmanuel Macron, refuzând ca UE să-și asume responsabilitatea separării.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: