ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ultima oră! Liderii Asociațiilor românești din Cernăuți au boicotat în semn de protest întâlnirea organizată de Administrația Regională de Stat

Ultima oră! Liderii Asociațiilor românești din Cernăuți au boicotat în semn de protest întâlnirea organizată de Administrația Regională de Stat

Așa cum am anunțat ieri, 26 septembrie a.c., azi ar fi urmat să aibe loc o întâlnire a reprezentanților autorităților ucrainene din Cernăuți cu comunitatea românesca din regiune. O întâlnire cu scop îndoielnic din moment ce lega Educației cu acel articol 7 a fost promulgat de președintele Poroșenko.

Informații de ultimă oră din Cernăuți provenite din sursele RBN Press, confirmă că liderii Asociațiilor românești convocați la discuții de Administrația Regională de Stat din Cernăuți au decis în unanimitate să boicoteze prin neprezentare această întălnire. Boicotul prin neprezentare este modul prin care românii din regiunea Cernăuți au reacționat în semn de protest față de modul total nepotrivit și persiflant cu care au tratat doleanțele acestei comunități vis-a-vis de necesitatea de a avea un cadru legislativ adecvat pentru educația în limba română, conform cu Constituția Ucraineană și Normele Uniunii Europene, la care Ucraina reclamă că dorește să adere.

Continuăm să ținem aproape.

Text de actualizare la articolul Ucrainei nu i-a mai rămas decat neșansa de a-i convinge pe români cât de „benefică” va fi ucrainizarea. Ce va fi pe 27 septembrie la Cernauți?

 

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: