ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ujgorod: Limba maghiară, studiată ca a doua limbă străină

Ujgorod: Limba maghiară, studiată ca a doua limbă străină

În școala Nr.2 din Ujgorod (Transcarpatia, Ucraina), limba maghiară ar putea fi studiată ca a doua limbă străină.

Inițiativa a fost discutată recent de reprezentanți ai Consiliului Regional din Transcarpatia și ai Consulatului Ungariei la Ujgorod, care au examinat în cadrul unei întrevederi posibilitatea implementării unui proiect pilot în acest sens.

Potrivit autorităților ucrainene, tot mai multe școli din regiunea Transcarpatia își manifestă dorința ca limba maghiară să fie studiată ca a doua limbă străină, la solicitarea părinților. În acest proiect pilot, asistența metodologică ar putea fi asigurată de specialisti din cadrul Institutului Maghiar din Transcarpatia “Ferenc Rákóczi al II-lea”, iar partenerii din Ungaria ar urma să sprijine proiectul cu manuale.

Reprezentanții consulatului, de asemenea, au subliniat că și în Ungaria există orașe în care părinții solicită ca limba ucraineană să fie studiată în școli.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: