UE ar putea anula vizele pentru Ucraina în cursul acestui an

Comisarul european pentru extindere și politica europeană de vecinătate, Johannes Hahn, a declarat, într-un interviu pentru Radio Svoboda, că Ucraina, Georgia și Kosovo ar putea obține regimul fără vize cu Uniunea Europeană în cursul anului 2016 – scrie agenția Rador.
„Desigur, mai este nevoie de o decizie politică, însă, în conformitate cu standardele necesare, Ucraina, Georgia și Kosovo au făcut tot ce era nevoie” – a afirmat Johannes Hahn, remarcând că Ucraina și-a îndeplinit obligațiile care conferă cetățenilor săi dreptul de a călători fără viză în UE.
Totodată, Hahn a subliniat că Ucraina mai trebuie să parcurgă un drum lung, nu numai pentru a adopta legislația necesară cu privire la asocierea cu UE, dar și pentru a o pune în aplicare.
„Sunt foarte conștient de provocările care stau în fața Ucrainei: are loc un conflict armat și există o jumătate de milion de persoane strămutate; țara are mari probleme economice. Toate acestea sunt o provocare deloc nesemnificativă pentru guvernul Ucrainei” – a mai declarat comisarul european.
Publicat de romaniabreakingnews.ro/TOCpress: UE ar putea anula vizele pentru Ucraina în cursul acestui an