ROMÂNIA BREAKING NEWS

UE ar putea anula vizele pentru Ucraina în cursul acestui an

UE ar putea anula vizele pentru Ucraina în cursul acestui an

Comisarul european pentru extindere și politica europeană de vecinătate, Johannes Hahn, a declarat, într-un interviu pentru Radio Svoboda, că Ucraina, Georgia și Kosovo ar putea obține regimul fără vize cu Uniunea Europeană în cursul anului 2016 – scrie agenția Rador.
„Desigur, mai este nevoie de o decizie politică, însă, în conformitate cu standardele necesare, Ucraina, Georgia și Kosovo au făcut tot ce era nevoie” – a afirmat Johannes Hahn, remarcând că Ucraina și-a îndeplinit obligațiile care conferă cetățenilor săi dreptul de a călători fără viză în UE.
Totodată, Hahn a subliniat că Ucraina mai trebuie să parcurgă un drum lung, nu numai pentru a adopta legislația necesară cu privire la asocierea cu UE, dar și pentru a o pune în aplicare.
„Sunt foarte conștient de provocările care stau în fața Ucrainei: are loc un conflict armat și există o jumătate de milion de persoane strămutate; țara are mari probleme economice. Toate acestea sunt o provocare deloc nesemnificativă pentru guvernul Ucrainei” – a mai declarat comisarul european.
Publicat de romaniabreakingnews.ro/TOCpress: UE ar putea anula vizele pentru Ucraina în cursul acestui an

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: