ROMÂNIA BREAKING NEWS

UE ar putea anula vizele pentru Ucraina în cursul acestui an

UE ar putea anula vizele pentru Ucraina în cursul acestui an

Comisarul european pentru extindere și politica europeană de vecinătate, Johannes Hahn, a declarat, într-un interviu pentru Radio Svoboda, că Ucraina, Georgia și Kosovo ar putea obține regimul fără vize cu Uniunea Europeană în cursul anului 2016 – scrie agenția Rador.
„Desigur, mai este nevoie de o decizie politică, însă, în conformitate cu standardele necesare, Ucraina, Georgia și Kosovo au făcut tot ce era nevoie” – a afirmat Johannes Hahn, remarcând că Ucraina și-a îndeplinit obligațiile care conferă cetățenilor săi dreptul de a călători fără viză în UE.
Totodată, Hahn a subliniat că Ucraina mai trebuie să parcurgă un drum lung, nu numai pentru a adopta legislația necesară cu privire la asocierea cu UE, dar și pentru a o pune în aplicare.
„Sunt foarte conștient de provocările care stau în fața Ucrainei: are loc un conflict armat și există o jumătate de milion de persoane strămutate; țara are mari probleme economice. Toate acestea sunt o provocare deloc nesemnificativă pentru guvernul Ucrainei” – a mai declarat comisarul european.
Publicat de romaniabreakingnews.ro/TOCpress: UE ar putea anula vizele pentru Ucraina în cursul acestui an

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: