ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ucraina, ziua a 8-a de război. Nou bilanț al pagubelor suferite de ocupanții ruși

Ucraina, ziua a 8-a de război. Nou bilanț al pagubelor suferite de ocupanții ruși

Responsabili ucraineni au confirmat în cursul nopţii de miercuri spre joi prezenţa armatei ruse la Herson, mare oraş din sudul ţării pe care Moscova a anunţat că l-a cucerit dimineaţă după lupte aprige. În capitala Kiev și în alte orașe mari, forțele de ocupație au continuat bombardamentele nimicitoare, fără mișcări semnificative de trupe. O delegație ucraineană va ajunge astăzi în Belarus pentru o a doua rundă de discuții cu oficialii ruși privind încetarea focului, după ce o primă rundă a înregistrat luni puține progrese, transmite deschide.md citat de romaniabreakingnews.ro

UPDATE // 10:16 // Forțele militare ale Ucrainei au prezentat un nou bilanț al pagubelor suferite de ocupanții ruși în cea de a 8-a zi de război:

9000 de soldați
30 de avioane
31 de elicoptere
217 tancuri
900 de blindate
90 de tunuri
374 camioane
42 de lansatoare de rachete
60 de cisterne cu combustibil
11 sisteme antiaeriene
3 drone
2 ambarcațiuni

UPDATE // 10:11 // Orașul Irpin distrus de bombardamentele ocupanților ruși.

#Irpin, #Ukraine. pic.twitter.com/PzR6G9fv5B

— NEXTA (@nexta_tv) March 3, 2022
UPDATE // 10:07 // Un depozit de petrol din Cernigov a fost atacat cu rachete.

UPDATE // 07:55 // Aproximativ 9.000 de soldați ruși au fost uciși într-o săptămână de război împotriva Ucrainei. Anunțul a fost făcut de către președintele Volodimir Zelenski în cadrul unui briefing. „Armata face totul pentru a sparge complet inamicul”, a adăugat el.

El a mai menționat că Ucraina nu vrea să fie acoperită cu cadavrele militarilor. „Duceți-vă acasă cu toată armata. Spuneți-i comandantului vostru că vreți să trăiți, că nu vreți să muriți. Trebuie să opriți războiul și să restabiliți pacea cât mai curând posibil”, a îndemnat Zelenski.

UPDATE // 07:33 // Responsabili ucraineni confirmă pierderea oraşului Herson

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: