ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ucraina, Polonia și Lituania crează o brigada de luptă comună

O brigadă de luptă comună, formată din militari din Ucraina, Polonia și Lituania ar urma să fie creată pe fondul animozităților tot mai accentuate între Kiev și Moscova.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a purtat luni discuții în acest sens cu premierul polonez, Donald Tusk, urmând ca în perioada următoare să fie creată „UcrPolLitBrig”, o brigadă de luptă profesionistă, potrivit unui comunicat al președinției ucrainene.

„Părțile au acordat o mare atenție subiectului privind crearea brigăzii polono-lituaniano-ucrainene ‘UcrPolLitBrig’, un acord în acest sens urmând să fie semnat în viitorul apropiat”, anunță președinția de la Kiev.

Acest subiect vine într-o perioadă în care relațiile dintre Ucraina și Federația Rusă sunt tot mai tensionate. Duminică Moscova a acuzat Kievul că un obuz ucrainean ar fi căzut într-o localitate rusească de la granița cu Ucraina, un om fiind ucis în urma incidentului.

Luni, ministrul ucrainean al apărării, Valeri Gheletei, a afirmat că „este posibil” ca asupra unui avion militar ucrainean de model AN-26, doborât în apropierea frontierei ruse, să se fi tras cu rachete de pe teritoriul Rusiei.

Independent.md