ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ucraina isi face o noua doctrina militara si reformeaza armata

Autoritatile de la Kiev au decis sa formuleze o noua doctrina militara a Ucrainei si totodata reformarea fortelor sale militare. Consiliul pentru Securitatea Nationala si Aparare al Ucrainei a decis sa fie elaborata o noua doctrina militara a tarii, la care au inceput deja sa lucreze instituții de profil, aceasta urmand sa fie finalizata in decembrie 2015, a declarat liderul de la Kiev, Petro Porosenko.

 Precedenta doctrina militara a Ucrainei a fost adoptata in 2012, sub administrația presedintelui Viktor Ianukovici. Vechiul text stipula statut de țara nealiniata pentru Ucraina si nu enumera țarile care constituie un potențial pericol pentru țara. La inceputul lunii septembrie, premierul ucrainean Arseni Iațeniuk a declarat ca Ucraina are nevoie de o noua doctrina militara, care ‘sa defineasca in mod clar Rusia ca țara-agresoare’ in contextul anexarii Crimeii la Rusia in martie si a multiplelor dovezi privind implicarea Moscovei cu forțe si arme de partea separatistilor in sud-estul Ucrainei. Primul ministru ucrainean a introdus atunci in parlament (Rada Suprema) un proiect de lege privind anularea statutului de țara nealiniata pentru Ucraina si orientarea țarii spre NATO. ‘Decizia Consiliului pentru Securitatea Naționala si Aparare privind necesitatea dezvoltarii unei noi doctrine militare a fost adoptata, instituțiile de profil au inceput deja sa lucreze’, a afirmat Porosenko, indicand ca la ora actuala guvernul pregateste in mod prioritar o reforma in domeniul apararii si securitații, ce va fi data publicitații joi. De asemenea, intr-un interviu acordat mai multor televiziuni ucrainene, Porosenko a indicat ca autoritațile de la Kiev urmeaza sa prezinte joi o reforma in domeniul apararii, relateaza Ria Novosti citată de Karadenizpress prin R.B.N.Press.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.