ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ucraina este de acord cu unirea Rep. Moldova cu România

Ministrul ucrainean de Externe, Leonid Kojara, care deține și președinția în exercițiu a OSCE, a fost întrebat în cadrul unui interviu acordat pentru RomaniaLibera, în ce condiții ar fi de acord Ucraina cu ideea lansată de Traian Băsescu privind unirea Republicii Moldova cu România.

Leonid Kojara lasă să se înțeleagă că nu se opune și subliniază că unirea reprezintă un drept suveran al Republicii Moldova și al României.

„Determinarea nivelului de relații bilaterale reprezintă un drept suveran al Republicii Moldova și al României. În același timp, devine evident faptul că, în măsura realizării de către Moldova a propriului curs de integrare europeană, va avea loc procesul de aprofundare a relațiilor RM atât cu România, cât și cu alte țări ale Uniunii Europene”, a declarat Leonid Kojara.

Precizăm că șeful diplomației ucrainene, Leonid Kojara, face în aceste zile un turneu în regiune pentru a se asigura de susținerea statelor din Europa Centrală și de Est, înainte de Summit-ul de la Vilnius, unde Kievul se așteaptă să semneze acordurile de asociere și de liber schimb cu UE.

infoprut.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: