ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ucraina este de acord cu unirea Rep. Moldova cu România

Ministrul ucrainean de Externe, Leonid Kojara, care deține și președinția în exercițiu a OSCE, a fost întrebat în cadrul unui interviu acordat pentru RomaniaLibera, în ce condiții ar fi de acord Ucraina cu ideea lansată de Traian Băsescu privind unirea Republicii Moldova cu România.

Leonid Kojara lasă să se înțeleagă că nu se opune și subliniază că unirea reprezintă un drept suveran al Republicii Moldova și al României.

„Determinarea nivelului de relații bilaterale reprezintă un drept suveran al Republicii Moldova și al României. În același timp, devine evident faptul că, în măsura realizării de către Moldova a propriului curs de integrare europeană, va avea loc procesul de aprofundare a relațiilor RM atât cu România, cât și cu alte țări ale Uniunii Europene”, a declarat Leonid Kojara.

Precizăm că șeful diplomației ucrainene, Leonid Kojara, face în aceste zile un turneu în regiune pentru a se asigura de susținerea statelor din Europa Centrală și de Est, înainte de Summit-ul de la Vilnius, unde Kievul se așteaptă să semneze acordurile de asociere și de liber schimb cu UE.

infoprut.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: